Остава усещането, че при проекта за Алея първа във Варна

...
Остава усещането, че при проекта за Алея първа във Варна
Коментари Харесай

Разследващ журналист: Тече много сериозна подготовка да бъде манипулиран вотът

" Остава чувството, че при плана за Алея първа във Варна е била получена непозволена държавна помощ за ТИМ, а има търговия по плана, която минава през задгранично сдружение, като по този начин се икономисват налози. Логично е, когато някой получава преференциални условия от страната, то той да не се стреми да заплаща налозите си на друго място ". Това съобщи проверяващият публицист Димитър Стоянов от уеб страницата Bird.bg в предаването " Денят с В. Дремджиев ", излъчващо се по ТВ+ и ТВ1.

" Мълчанието на медиите по OpenLux е разбираемо и неясно ", означи журналистът.

" Това, което прави основният прокурор Гешев, е толкоз неуместно, че не мога да допускам, че това не е сюжет на комедия - той задържа бутафорни пари, допускам, че е задържал и бутафорни шпиони. Връщането на 9 от 10 български претенденти за европрокурори е знаково съмнение към България, към честността на управителните фрагменти в българската правосъдна власт и най-много към прокуратурата ", разяснява Димитър Стоянов.

" Какво да се занимават българските медии с офшорни компании в Люксембург, когато тук има някой, който е роден за цирка и има потресаваща непросветеност. Как да приказваме тогава за високо равнище на следствие като OpenLux - интернационалните афери, икономисване на налози, скрита благосъстоятелност? Как това може да се конкурира за внимание при такава палячовщина? ", запита с съображение журналистът.

" Много е просрочен опитът за пране на имидж със сегашните акции. В позицията на американските сенатори не се говореше за шпионаж, а имаше изказвания за корупция в България. Тези изказвания имат отношение към шкафчетата, към пачки с банкноти, (но не правени на ксерокс), към планове за милиарди, към източване на европейски пари. Твърденията на американската страна са към тези обстоятелства, а не към някакви треторазрядни служители, които в този момент са явно изкупителна жертва. Виждам тотална липса на предпочитание на прокуратурата да проверява коя е Мата Хари, влезнала, съгласно Борисов, в спалнята му ", счита той.

" Трети лица вземат решение кой ще взе участие в предизборните диспути на Българска национална телевизия ", показа Стоянов, а по-късно добави, че: " Текат притеснителни предизборни процеси - записват се в полупразни изборни секции лица, които нямат отношение към региона и ще бъдат употребявани да гласоподават за претенденти на ръководещото статукво. Знаем метода, по който се влияе. Тече доста сериозна подготовка да бъде манипулиран вотът и да бъдат лимитирани гласовете в чужбина, тъй като те на са за статуквото ", съобщи още разследваният публицист Димитър Стоянов.

Целия диалог можете да изгледате във видеото:



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР