Остава критично състоянието на някои от пациентите, пострадали при вчерашния

...
Остава критично състоянието на някои от пациентите, пострадали при вчерашния
Коментари Харесай

Лекарите се борят за живота на най-тежко пострадалите, двама от които са в критично състояние!

Остава сериозно положението на някои от пациентите, потърпевши при вчерашния драматичен случай. Двама души, настанени в "Пирогов ", са в извънредно тежко положение, осведоми заместник-директорът на болничното заведение проф. Николай Габровски.

62-годишна жена остава в тежко положение, на апаратна вентилация в болница "Св. Анна ".

"Най-тежки са четирима души в "Пирогов ", от които двама изключително. В "Света Анна " има една жена, която е в доста тежко състояние. Във ВМА има двама души, единият е на 30 години, той е в по-тежко положение ", сподели здравният министър Кирил Ананиев.

Заместник-директорът на "Пирогов " проф. Габровски разгласи: "Продължават много дейните дейности, както по диагностициране на проблемите, по този начин и по тяхното преодоляване. За момента положението на болните е нормализирано, само че за жалост за някои от тях е доста тежко, даже бих споделил сериозно. Водещи, съгласно нашите проучвания досега, са гръдните контузии, т.е. засягането на бял дроб, сърце, фрактури на ребра с изливи. За страдание, това са контузии, които имат продължителни последствия и постепенно развиване, което в идващите дни ще би трябвало да продължим да следим доста интензивно. Но по принцип са тежки контузии и съставляват огромен проблем за пациентите, защото се нарушава дишането и оксигенацията на кръвта. Възрастта на пациентите в допълнение ни затруднява. Така или другояче, сега се прави всичко допустимо те да бъдат в следено положение. Отново споделям, че за двама души бих определели положението като сериозно, за другите двама е нормализирано, само че много тежко ".

Останалите пациенти също са в тежко положение, само че все още са нормализирани. В "Света Анна " има общо шестима души, петима от които в схващане. Двама потърпевши, измежду които 30-годишен мъж, остават за лекуване във Военномедицинската академия. Той е в тежко, само че устойчиво положение, контактен и съответен. В болничното заведение е и 62-годишна жена с голям брой травми, само че без счупвания. 59-годишният водач на рейса остава за наблюдаване в болница „ Царица Йоанна – ИСУЛ.” Той е в схващане, с голям брой охлузвания и рани в региона на тялото и главата, както и с комоцио.

Здравният министър Кирил Ананиев удостовери информацията за починало при злополуката дете.

Междувременно бе лимитирано придвижването по път II-16 София - Мездра в двете направления в региона на тежкия пътен случай край Своге заради взимане на проби от асфалтовата настилка. Обходен маршрут е избран по пътя Мездра - Своге - Искрец - Костинброд - София, оповестиха от Агенция "Пътна инфраструктура " (АПИ).

Министерството на вътрешните работи е отворило телефонна линия, на която близки на потърпевшите могат да получат повече информация - 02 982 50 39.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР