Остава бедственото положение в Смолянска област.Село Триград и още три

...
Остава бедственото положение в Смолянска област.Село Триград и още три
Коментари Харесай

Десетки населени места в смолянско остават без ток, Триград все още е без автомобилен достъп

Остава бедственото състояние в Смолянска област.

Село Триград и още три села са без авто достъп поради пропадането на пътя към обитаемото място. На локалните поданици се обезпечава храна, вода и медикаменти. Основният проблем обаче там е, че в селото няма вода. Преди обяд в селото дойде кмета на Девин Здравко Иванов дружно с ВиК екип, който да опита да стартира въстановяването на прекъснатия тръбопровод.

Правят се опити и за изваждането на багера, който през вчерашния ден падна в реката. Падналата верижна машина беше единствената техника, която се опитваше да укрепи пропадналия път към селото. Днес на място работи друга машина.

Десетки обитаеми места в смолянско остават без ток. За някои това е към този момент трето денонощие без електричество. Причината - тежък и влажен сняг и паднали дървета са сругили стотици далекопродови в региона. Електроразпределителното сдружение е утроило екипите си на терен - 150 души работят на място по възобновяване на електроподаването. В труднодостъпните региони са обезпечени и мобилни генератори.

В Мадан и Рудозем през днешния ден е неучебен ден поради усложнената конюнктура.

Обстановката по пътищата се възстановява. Отпада ограничаването за придвижването на камиони над 12 тона в Доспат-Девин, Чепеларе-Рудозем и Соколовци-Златоград.

Още детайлности вижте в директното включване на Николай Райшинов.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР