Оспорваното решение на Общински съвет в Сливен от Областния управител

...
Оспорваното решение на Общински съвет в Сливен от Областния управител
Коментари Харесай

Казусът с фотоволтаичния парк в Сливен влиза в съда

Оспорваното решение на Общински съвет в Сливен от Областния шеф Минчо Афузов за създаване на фотоволтаичен парк с отстъпено право на градеж за 30 години ще бъде гледано в Административния съд на 24 февруари. Това разгласи ръководителят на Общинския съвет Димитър Митев. Той съобщи, че претекстовете, с които се апелира решението не са в интерес на Общината.
Според Митев, в случай че решението на Общинския съвет е било взето по Закона за енергетиката, по този начин както желае Областният шеф,  то ще се класира компания без търг или конкурс. Това въпреки това би довело до подозрения за корупционни практики, при появяването на повече от един вложител. По тази причина предлагането е било за търг с начална цена от 4,5 милиона лв., а желанието е да влязат повече пари в Общината.  " Дори и единствено един да се яви на търг той ще може да направи една стъпка, т.е. ние щяхме да вземем най-малко 5 милиона. А, в случай че се явят двама и стартират да водят търга както би трябвало може да стигнат 6-7 милиона. Къде е казусът на Областния шеф, не го разбирам? ", уточни Митев.
Той предвижда, че делото ще се реши на висша инстанция.  " Решението на Административен съд Сливен няма да бъде дефинитивно. Предполагам, че който и да завоюва делото ще отиде във Върховния административен съд и там ще се реши ", разясни Митев. 
Със средствата от търга Общината предвиждаше да построи личен фотоволтаичен парк. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР