Основно правило в бизнес стратегията е да има подреденост –

...
Основно правило в бизнес стратегията е да има подреденост –
Коментари Харесай

Архитекти на бранда

Основно предписание в бизнес тактиката е да има подреденост – без нея елементарно бихме изгубили пътя и задачите си. Това може да наподобява явно, само че дали сте го постигнали? Колкото повече се разраствате, толкоз по-трудно е да не ставате безредни.

В резултат на сливания, придобивания или просто разгръщане и основаване на нови авторски артикули и/или услуги, фирмите би трябвало да изградят своята бранд архитектура – организационна конструкция на портфолиото от марки, които един бизнес има. Чрез нея придавате дълбочина, внасяте изясненост за притежанията си, а също и влияете върху потребителското държание, защото в случай че някой е последовател на даден продукт/услуга, той ще бъде податлив да тества и останалите оферти на корпорацията.

Ефективната бранд архитектура е тази, която е предопределена и за потребителите. Тя би трябвало да бъде образувана в сходство с техния умствен развой и е обвързвана с ръководство на усещането. От една страна, външно, оказва помощ на клиентите и останалите заинтригувани страни да схванат повече за една организация, а от друга, вътрешно – може да служи като скъп инструмент за усъвършенстване на маркетинговата успеваемост.

Но преимуществата не свършват тук – посредством бранд архитектурата можете по-прецизно да таргетирате характерни сегменти, да редуцирате бюджетите за връзка, да създадете по-ясно обръщение, да привлечете нови вложители, да изградите по-голяма бранд осведоменост, както и преданост.

Видове бранд архитектура

Монолитен бранд
brand-architecture-creating-clarity-from-chaos-branding-fedex-branded-house-ignyte-2b-1024x467.jpg
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР