Основният словашки производител на електроенергия - Slovenské Elektrarne подписа споразумение

...
Основният словашки производител на електроенергия - Slovenské Elektrarne подписа споразумение
Коментари Харесай

Словакия подписа с Уестингхаус за доставки на ядрено гориво

Основният словашки производител на електрическа енергия - Slovenské Elektrarne подписа съглашение с американския снабдител на съоръжение за нуклеарни централи " Уестингхаус " (Westinghouse Electric) за доставка на гориво за атомните електроцентрали на компанията, диверсифицирайки по този метод потреблението на съветско гориво. Това заяви БНР с позоваване на Slovenské Elektrarne и Ройтерс.

Двете атомни електроцентрали в Словакия създават 59% от силата в страната, като този дял ще пораства, защото страната завърши два нови блока в Моховце, показва организацията.

Slovenske, мажоритарна благосъстоятелност на Enel и чешката група EPH, до момента е употребила само гориво от съветската TVEL по контракт до 2026 година

" Крайъгълният камък на тактиката за диверсификация на Slovenské Elektrarne е да поддържа всяка самодейност и съдействие, с цел да имаме портфолио от най-малко двама доставчика на различно нуклеарно гориво ", се споделя още в изказването на компанията.

Тя уточни, че горивото за нейните реактори вид VVER 440 би трябвало първо да бъде лицензирано и потреблението му ще стартира към година след този развой.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР