Основният приоритет е борбата с нелегалната миграция. Пътният травматизъм, наркоразпространението

...
Основният приоритет е борбата с нелегалната миграция. Пътният травматизъм, наркоразпространението
Коментари Харесай

Любомир Николов, шеф на СДВР: Нямаме данни Петьо Еврото да е в България

Основният приоритет е битката с незаконната миграция. Пътният травматизъм, наркоразпространението и намаляването на броя на незаконното отнемате на транспортни средства. Това зяаве пред БТВ новият началник на Столична дирекция на вътрешните работи старши комисар Любомир Николов.

„ По отношение на пътния травматизъм се организираме всекидневни интервенции. Полицейските коли разполагат с всички механически средства, с които да откриваме водачи след приложимост на алкохол и опиати. В тази връзка през последните 3 седмици откритите случаи на водачи, седнали след алкохол или опиати, внезапно се увеличи “.

„ От към две седмици въведохме друга мярка по отношение на пътния травматизъм. Тя касае ревизиране на видеата от охранителните камери на Столична дирекция на вътрешните работи, които са на основни кръстовища в София и там има много нарушавания, за които по-късно биват санкционирани. Изненадваме водачите и ги снимаме когато правят нарушавания – червен светофар, неразрешен завой или друго нарушаване “, добави той.

Директорът на Столична дирекция на вътрешните работи уточни, че поддържа настояванията на чиновниците на Министерство на вътрешните работи за нарастване на възнагражденията.

„ 10% върху заплатата на чиновник не е голяма сума. Това са към 150-160 лв.. Служителят няма да забогатее. Ще му бъде в помощ да покрие разноските “, сподели шефът на Столична дирекция на вътрешните работи.

„ Петьо Петров е разгласен за общодържавно търсене. Нямаме данни той да е на територията на България. Не е формирана инспекция против чиновник на Столична дирекция на вътрешните работи след несполучливия опит за ареста му в София. Може да има материали за това във вътрешна сигурност или прокуратурата. Ще бъдем безкомпромисни по отношение на всеки, който наруши закона или служебните си отговорности. За застъпничество нямаме сигнали. Получаваме сигнали поради дисциплинарната процедура на чиновници на Министерство на вътрешните работи. “, безапелационен бе Николов.

Той добави, че е сведен броят на охраняваните лица. Столична дирекция на вътрешните работи охранява трима души, като Любена Павлова е измежду тях.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР