Основният претендент на Интер за Скудетото Милан претърпя шокиращо поражение

...
Основният претендент на Интер за Скудетото Милан претърпя шокиращо поражение
Коментари Харесай

Мощна издънка на Милан - вратар отчая росонерите и донесе победа на Специя

Основният кандидат на Интер за Скудетото Милан претърпя шокиращо проваляне с 1:2 от Специя на личния си стадион "Сан Сиро " в мач от 22-ия кръг на Серия "А ". Играчите на Стефано Пиоли сътвориха голям брой положения за гол и обсипаха с удари вратата на гостите, само че вратарят Иван Проведел бе просто непробиваем в съвсем всички обстановки.

За гостите в игра по този начин и не се появи българският бранител Петко Христов. Той остана от самото начало на скамейката на запасите. Неотдавна той бе инфектиран с ковид, само че сега е здрав и подготвен за игра.

Рафаел Леао опитва техничен удар към защитаваната от Иван Проведел врата още във втората минута и не бе прекомерно надалеч от задачата, само че топката въпреки всичко излезе в навън. В 10-ата минута пък Алексис Салемакерс направи пробив и опита изстрел към вратата на Специя, само че бе блокиран от защитник.

В 16-ата минута Леао бе доста покрай гол за 1:0. Той получи топката от Златан Ибрахимович при контраофанзива на Милан, напредна отляво на вратата на Специя, сподели техника и стреля доста добре, само че стражът Проведел реагира ослепително и мазета с крайник в корнер.

В 27-ата минута и пред Ибра се откри късмет за гол, само че Проведел отново с крайник направи значимо избавяне след изстрела на 40-годишния шведски нападател. В 40-ата минута играчите на Тиаго Мота сътвориха хубава офанзива, а секунди по-късно Проведел направи ново чудесно избавяне, този път след шут на Салемакерс.

Заключителните минути на първото полувреме бяха много забавни. Първо нескопосана игра на Проведел докара до отсъждането на дузпа в интерес на Милан след обзор на обстановката с ВАР от рефера. Арбитърът реши, че Проведел е направил нарушаване против Леао, само че Тео Ернандес пропусна дузпата, стреляйки в навън.

Това се случи в 45-ата минута, а секунди по-късно Милан въпреки всичко вкара гол. Негов създател бе най-хубавият на терена досега Рафаел Леао. След дълго подаване и неприятно отиграване на бранител в бял екип, португалският нападател се озова очив очи с Проведел, показва бързината си и с техничен удар трансферира стража - 1:0.

В 59-ата минута пред Специя се откри напълно нелоша опция за 1:1, само че футболист на гостите от релативно дребен ъгъл стреля право в Менян. Гостите се активизираха и резултатът фактически бе подравнен в 64-ата минута. Влезлият в игра за Специя минути по-рано Кевин Агудело опъна мрежата зад Менян с удар от напълно близко разстояние. Колумбиецът бе изтърван от защитата на домакините и се възползва по най-хубавия метод от паса отляво на Даниеле Верде.

В последната минута Ибрахимович можеше да донесе успеха на Милан, само че отблизо разстояние стреля право в ръцете на Проведел, който, като изключим обстановката с дузпата и гола на Леао, просто бе "заключил " вратата си през днешния ден.

Това обаче не беше последната дума на стража. След осъществяването на корнер състезател на Милан бе на косъм от отбелязването на надвит гол с глава, само че Проведел съумя да играе с топката, тя се отби от напречната греда и не попадна във вратата. Последва контратака на гостите, при която в 96-ата минута резервата Виктор Коваленко подаде на намерилия пространство в наказателното поле Емануел Джеси и той с акуратен удар по земя преодоля съпротивата на Менян, като донесе скъпоценната победа за Специя.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР