Основните японски медии активно коментират подписването между Роскосмос и Китайската

...
Основните японски медии активно коментират подписването между Роскосмос и Китайската
Коментари Харесай

Японски медии: Насочено ли е руско-китайското лунно сътрудничество срещу Америка?

Основните японски медии интензивно разясняват подписването сред Роскосмос и Китайската национална галактическа администрация на меморандум за съдействие при основаването на интернационална научна станция (МНС) на Луната или в нейната орбита.
Японските медийни запаси акцентират в известията си, че проектите за станцията целят основаването на набор от пробни проучвателен уреди на повърхността и в орбитата на Луната. Те са предопределени за мултидисциплинарни и многофункционални проучвателен работи, в това число изследване и потребление на Луната, лунни наблюдения, фундаментални проучвателен опити и изпитателни технологии с опция за дълготрайна безпилотна интервенция с вероятност за човешко наличие на Луната.
Японските медии незабавно започнаха да се съмняват в тяхната истина. Например държавната телевизионна и радио корпорация NHK оглави своя материал „ Истинските цели на Русия и Китай в проучването на Луната са опълчване на Америка и Запада в интернационалните лунни стратегии? "
 От МКС изхвърлиха най-тежкия отпадък в историята От МКС изхвърлиха най-тежкия отпадък в историята
От борда на МКС изхвърлиха платформа със остарели батерии с обща маса 2,5 тона, съобщи съветският уебсайт Известия.ru. Целият развой на 11...
Японската телевизионна компания NHK вижда в подписването на руско-китайския меморандум нито повече, нито по-малко „ желанието на Москва и Пекин да подкопаят интернационалните проекти за проучване на Луната, водени от Съединени американски щати, в които вземат участие доста западни страни, в това число Япония. " По-конкретно, приказваме за обстоятелството, че западният галактически консорциум възнамерява да изпрати комически транспортен съд до Луната и да кацне със западни астронавти на нея през 2024 година. Това е добре познатата лунна стратегия Artemis, в която Западът също предложения Русия и Китай, само че те отхвърлиха по политически аргументи.
Както Русия, по този начин и Китай, до момента избраха да създават самостоятелни лунни стратегии. За първи път от 45 години Русия възобнови проучванията на Луната. През октомври т.г. първият десант Luna-25 ще лети от космодрум Восточний. Китай реализира огромен триумф в края на предходната година, като прилуни сондата Chang`e-5 и достави 2 кг лунна канара на Земята.
Този път Русия и Китай ще разработят взаимно пътна карта за основаването на лунна станция и ще си взаимодействат при планирането, обосноваването, проектирането, създаването, осъществяването и употребата на плана.
В почти същия дух новината за подписването на руско-китайския меморандум се оповестява от централния японски вестник „ Асахи Шимбун “ в публикацията му „ Русия и Китай: Активно двустранно съдействие при проучването на Луната и дълбокия космос “. В нея се споделя за вероятностите на руско-китайското съдействие в границите на координацията на съветската задача с орбиталния галактически транспортен съд „ Луна-Ресурс-1 “ и китайската задача за проучване на полярния район на Луната „ Чанге-7 “. Съществува и съглашение за съдействие за основаването на взаимен център за данни за проучване на Луната и дълбокия космос.
 Турция възнамерява „ среща ” с Луната през 2023 година Турция възнамерява „ среща ” с Луната през 2023 година
Базираната в Истанбул компания за галактически технологии се чака да създаде достоверната технология за хибридни мотори, която ще поз...
„ Асахи ” също поддържа концепцията, че усилването на руско-китайското съдействие в космоса е ново предизвикателство за западните галактически стратегии, реализирани под управлението на Съединени американски щати. Съперничеството сред двете страни ескалира. Изпълнението на китайските проекти за осъществяване на първия полет на китайски астронавти до Луната в района през 2030 година ще му даде спомагателна заостреност.
Медийният запас Nikkei Business на бизнес осведомителната империя Nihon Keizai Shimbun осветява новия стадий на руско-китайското съдействие в космоса в обезпокоителен дух. В директна публикация, озаглавена " Сблъсък в Космоса: Нови Междузвездни войни? " ресурсът слага необикновен акцент върху изострянето на военно-космическата борба сред Китай и Съединените щати в подтекста на възходящото напрежение сред тези суперсили в индо-тихоокеанския район и в света като цяло. Тук всички средства са положителни и Китай, несъмнено, употребява укрепването на своя галактически капацитет за военни цели.
В тези условия Япония, като предан военнополитически съдружник на Съединените щати, не може да се отклони от по-активното присъединяване във военни галактически стратегии. Това намерено се разисква в японското министерство на защитата. На този стадий японските системи за геостационарно наблюдаване и новите 5G информационни системи стават извънредно известни, които могат да „ спасят “ света от китайски „ чудовища “ като Huawei.
Превод: Ганчо Каменарски
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР