Основни петролни терминали в някои от най-големите пристанища в Западна

...
Основни петролни терминали в някои от най-големите пристанища в Западна
Коментари Харесай

Кибератака блокира европейски нефтени пристанищни терминали

Основни петролни терминали в някои от най-големите пристанища в Западна Европа са станали жертва на хакерска атака, предава БГНЕС.

Белгийски прокурори са почнали следствие на хакерска офанзива против петролни уреди в пристанищата на страната, сред които е и Антверпен, второто по величина пристанище в Европа след Ротердам. Според профилиран брокер, предполагаемата хакерска офанзива визира няколко европейски пристанища и нарушава разтоварването на танкери на така и така напрегнатия петролен пазар.

" Имаше хакерска атака на разнообразни терминали, работата на много терминали е нарушена ", сподели Йеле Врийман, старши брокер в Riverlake в Ротердам. " Софтуерът им е хакнат и те не могат да обработват баржите. Оперативната система не работи ", сподели той.

Германия също е наранена. Полицейската организация на Европейски Съюз Европол съобщи, че е предложила поддръжка на управляващите.  " На този стадий следствието продължава и е в сензитивен стадий ", съобщи говорителката на Европол Клер Жорж.

Една от главните жертви наподобява е центърът за търговия с нефт Амстердам-Ротердам-Антверпен, където осведомителните системи на компанията са били наранени от офанзивата. SEA-Tank Terminal, която има складови уреди в Антверпен, също е била наранена от хакерска атака, заяви белгийският вестник " Де Морген ".

Това са места, на които се разтоварват и танкери с полутечен газ.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР