Основната версия за пожара и последвалите взривове в Карнобатския склад

...
Основната версия за пожара и последвалите взривове в Карнобатския склад
Коментари Харесай

Версията за взрива в Карнобатския оръжеен склад: саботаж

Основната версия за пожара и последвалите гърмежи в Карнобатския склад за муниции е бойкот. Това считат локални поданици, които са изживели кошмарна нощ. Около среднощ против понеделник, те са били събудени от гърмежи. Макар, че складът се намира отвън Карнобат, всички се събудили от адския екот и видели пламъците, които се извисявали до небето.
" Помислихме, че войната е стигнала до нас и са ни нападнали...Небето безусловно беше станало оранжево ", сподели разтреперана жена, станала очевидец на ужасяващата панорама.

Районът е отцепен за 72 часа. За случая няма публична информация от полицията.

Според представители на компанията, пожарът, който е възпламенил склада, няма по какъв начин да възникне вътре. Затова главната версия е бойкот и външна интервенция. Безспорно, огънят е тръгнал извън, а охранителите са съумели да се спасят на косъм, изясняват те. Именно охранителите са подали сигнал за пожара, откакто се придвижили на към 2 км от огъня.
Знае се, че складът е на Емилиян Гебрев и че преди година- през юли, 2022- ра, тук още веднъж имаше гърмежи.
Гебрев съобщи пред публицисти, че не може да каже дали има връзка сред този гърмеж и случаят преди близо година. " Пожарът е избухнал в среднощ. Не знам каква е повода за пламъците. Най-важното е, че няма жертви или потърпевши ”, разяснява Гебрев.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР