Основната опозиционна сила в Литва - десноцентристкият Съюз Отечество -

...
Основната опозиционна сила в Литва - десноцентристкият Съюз Отечество -
Коментари Харесай

Основната опозиционна сила в Литва е победила на първия тур на изборите

Основната опозиционна мощ в Литва - десноцентристкият Съюз " Отечество " - Литовски християндемократи - е победила на творби през вчерашния ден първи тур на парламентарните избори в страната, демонстрират частични резултати при преброени към половината от подадените бюлетини, съобщи Ройтерс.

Агенцията отбелязва, че изборите са възприемани като самобитен избор на доверие за премиера Саулюс Сквернялис в отговора му на епидемията от новия ковид.

Основната опозиционна мощ в Литва, която води своя генезис от антисъветското придвижване за самостоятелност на балтийската република през 80-те години на предишния век, е получила 20,5 %.

Левоцентристката партия Литовски съюз на селяните и Зелените, която е най-голямата групировка в ръководещата коалиция, остава на второ място с 19,5 на 100.

Предстои да бъдат обработени още изборни протоколи от по-големите градове, които са основната електорална база на Съюз " Отечество " и където Литовският съюз на селяните и Зелените е неизвестен, отбелязва Ройтерс.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР