Основната мисия на съдиите на Световното първенство в Катар ще

...
Основната мисия на съдиите на Световното първенство в Катар ще
Коментари Харесай

Колина разясни какви ще са правилата на Мондиала

Основната задача на съдиите на Световното състезание в Катар ще бъде " да пазят здравето на играчите ", съобщи в петък президентът на Комисията на арбитрите към ФИФА Пиерлуиджи Колина, който предизвести, че за нарушителите ще има " доста съществени дисциплинарни санкции ".

" Световното състезание е най-важният шампионат. Тук са най-хубавите футболисти и ще бъде извънредно, в случай че някой от тях не може да играе поради травма, която му е породена от противник ", изясни Колина на конференция в Доха.

" Най-важното нещо е да запазим здравето и сигурността на играчите. Не желаеме да виждаме нарушавания, които могат да застрашат здравето им. В противоположен случай ще се постановат доста съществени дисциплинарни наказания - червени картони ", добави някогашният италиански арбитър. На Световното състезание в Русия имаше единствено 4 червени картона за цялото състезание.

Колина разяснява три обстановки на видео, с цел да илюстрира думите си, като става дума за просрочен шпагат, удар с лакът и вдигнат високо крайник.

" Няма значение, че не е имало предумисъл да се аргументи болежка. Самият факт да направиш такова нарушаване е неприемлив ", сподели той.

" Организирахме две срещи с треньорите на участващите тимове в Доха и на видеоконференция. Отидохме да се забележим с 32-а тима в последните дни и им предоставихме същата информация ", добави Колина.

Шефът на съдиите разкри още, че симулациите и нападателните реакция против съдиите " няма да бъдат признати " и увери, че реферите ще бъдат доста деликатни към ефикасното време за игра. " Искаме да избегнем мачове, в които се играе дейно 42, 43 или 44 минути. Времето за смени, за дузпи, за наслада, медицински грижи или ВАР би трябвало да бъде обезщетено ", изясни той.

Колина се спря и на полуавтоматичната технология за засадите, която ще бъде употребена за първи път на това Световно състезание.

" Това ще разреши да бъдем по-бързи и по-прецизни при решенията за засада. Това обаче не значи, че всичко ще става на момента. Но ще лишава по-малко време от в този момент ", даде обещание Пиерлуиджи Колина.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР