Основаването на ГЕРБ като партия беше за европейското развитие на

...
Основаването на ГЕРБ като партия беше за европейското развитие на
Коментари Харесай

Борисов: България има нужда от стабилно правителство, да се уповаваме на опита и сигурността

„ Основаването на ГЕРБ като партия беше за европейското развиване на България. Много пъти ме попитаха за какво сме дружно със Съюз на демократичните сили. Защото Съюз на демократичните сили изведе България от комунизма по пътя на Европа и евроатлантизма. Кръговете, кръгчетата и корупцията направиха по този начин, че част от тази партия да се преобразува в други партии и силата на Съюз на демократичните сили понижа в интерес на социалистите. За наслада, тогава се явихме ние и с помощта на ГЕРБ, употребявайки опита, мъдростта, а и слабостите, в този момент сме дружно, с цел да подсигуряваме на България евроатлантическата ориентировка и да вършим добрини за народа ”. С тези думи водачът на ГЕРБ Бойко Борисов откри конференцията „ По-силни от рецесиите! ГЕРБ- Съюз на демократичните сили ”.

Председателя на ЕНП Манфред Вебер участва на конференцията, с цел да поддържа ГЕРБ на идните избори.

„ Противопоставянето, което виждаме сега е на имперския колониализъм, който Русия желае да популяризира. Тук няма място за подозрение и съмнение. Въпросът е дали ще подкрепим украинците в битката им за независимост, правдивост и народна власт, или ще застанем на страната на съветския империализъм. Борисов и ГЕРБ направиха своя доста явен и безапелационен избор - те са на страната на мира, на антируската експанзия, както и Гари Каспаров доста ясно го сподели - те са на страната на демокрацията и свободата. Предстои ни тежка зима, която би трябвало да е зима на взаимност. Ние би трябвало да създадем всичко да овладеем цените на газа и тока, с цел да можем облагите от сдруженията да бъдат вложени в интерес на жителите. Ние имаме потребност от взаимност в региона на газа и скоро ще потече по Гърция, за което благодаря на Борисов по тази причина, че Европа ще има достъп, тъй като това беше достижение на ГЕРБ ”, сподели още Борисов.

България и Румъния би трябвало да влязат в Шенген. Важно е да продължи диалога за бъдещето на Западните Балкани, счита Манфред Вебер. „ България е значима страна, страната има потребност от опит, няма време за дребни политически битки. България би трябвало да е в мощна и обединена Европа, а не да бъде надалеч от нея, по пътя на една съветска имперска политика.Европа има потребност от мощна България ”, заключи Вебер./БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР