Основателят Стефано Коли-Ланци празнува 25-годишна бизнес история, която доведе италианската

...
Основателят Стефано Коли-Ланци празнува 25-годишна бизнес история, която доведе италианската
Коментари Харесай

От стартъп компания в Милано до лидер в индустрията: Gi Group става на 25 години

Основателят Стефано Коли-Ланци чества 25-годишна бизнес история, която докара италианската организация по заетостта да се трансформира в един от водещите международни играчи в региона на човешките запаси, обявявайки 100 милиона евро годишен проект за вложения в придобивания за идващите 2 години. Способността изцяло да схваща бързо изменящия се пазар на труда, да се развиват нови бизнеси и услуги, както и мощният блян към интернационализация са главните тематики в предприемаческата история на и на нейния основен изпълнителен шеф – Стефано Коли-Ланци. Краткосрочната цел на компанията е реализиране на 6 милиарда евро доходи до 2024 година

През 1998 година Стефано Коли-Ланци, по това време работещ като съветник, преценя, че новите въведени регулации на италианския пазар са опция да навлезе в света на човешките запаси, като започва първата италианска компания за наемане на личен състав .

25 години по-късно той е отпред на една от водещите консултантски компании за световни HR услуги в света –, с повече от 8000 чиновници (+1500 повече от 2022 г.) и наличие в 34 страни по света .

Стабилният напредък на, даже през най-бурните интервали от този четвърт век, като пандемията и руско-украинския спор, докара до нарастване на оборота на компанията от 1,581 милиона евро през 2015 година до над 3,6 милиарда евро през 2022 година

В България облагата на компанията се е нараснала за 4 години с 1400%, започвайки от загуба от 25 хиляди евро през 2018 година до облага от 600 хиляди през 2022 година

През миналите 25 години управлението на следва своя стратегически метод към растежа на бизнеса като непрекъснато развива услугите на компанията, само че и в същото време придобива нови бизнеси. По този метод се трансформира в една в действителност световна екосистема за HR услуги .

През цялата история на компанията стратегическите вложения и интервенциите по сливания и придобивания са нараснали нейния потенциал за напредък и резистентност. През есента на 2022 разгласи своето 50-то придобиване , а точно на The Bridge – консултантска компания за HR технологии, фокусирана върху построяването и увеличението на цифровите благоприятни условия за мултинационални предприятия. Днес интернационалните доходи способстват за към 53% (47% в Италия) от общите доходи на Групата.

Стефано Коли-Ланци, основен изпълнителен шеф на Gi Group Holding , споделя: „ Тази годишнина сигурно е подобаващ миг да отпразнуваме постигнатото до момента, тъй че първо бих желал да се обърна към всички хора, които са съдействали и не престават да способстват всеки ден за този план, който способства за позитивната еволюция на обществото посредством работа. В подобен миг от развиването си е значимо да поставим и основите за бъдещето. През идващите години Групата има намерение да продължи по актуалната си траектория, като усили приходите от нашия интернационален бизнес от 50% на 70%. Планираме инвестиция от 100 милиона евро в придобивания за идващите 2 години. Имаме доста ясна цел на хоризонта: 6 милиарда евро до 2024 година "

Освен траекторията си на напредък, Групата към този момент 25 години се управлява от една ясна цел – да способства за развиването на пазара на труда и да осъществя амбициозната на пръв взор опция, само че и отговорност, да промени живота на хората към по-добро .

„ Много съм горделив, че бях част от тези 25 години - незабравими, изпълнени със пристрастеност, провокации и триумф! “, сподели Родолфо Розето, районен шеф на GI Group Holding за Югоизточна Европа и изпълнителен шеф за България, Украйна и Русия .

„ Работата има силата да генерира скъпа персонална и обществена стойност, като концепцията за устойчива работа е в основата на нашата компания. Устойчивата работа значи реализиране на условия на живот и трудова активност, които поддържат хората, тъй че те да могат да намерят и да останат на работа през целия си деен живот, без да се компрометира способността на бъдещите генерации да навлязат като работната мощ ”, добавя Стефано Коли-Ланци.

Стефано Коли-Ланци акцентира кои съгласно него са трите съществени мотори за привличането на младежите на работа, което остава главното предизвикателство за сегашния пазар на труда , а точно: да се работи с тях в удобен проект , а не да се подчертава върху теорията; да им се даде опция за позитивно влияние върху обществото ; да се обезпечи баланс сред работа и персонален живот.

Стефано Коли-Ланци намира за най-тревожен фактът, че в Европа се води война, само че все пак е надъхан позитивно за идното икономическо възобновяване. Това, което го тревожи на пазара на труда, е сложното съвместяване на уменията, което визира всички страни, в които Групата работи . Наред с образованието и преквалификацията, интернационалната подвижност ще бъде ключът към превъзмогването на дефицита на претенденти .
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР