Основателят на руската частна военна компания Вагнер Евгений Пригожин омаловажи

...
Основателят на руската частна военна компания Вагнер Евгений Пригожин омаловажи
Коментари Харесай

Пригожин омаловажи ролята на руската редовна армия в превземането на Бахмут

Основателят на съветската частна военна компания " Вагнер " Евгений Пригожин омаловажи ролята на съветската постоянна войска за завладяването на Бахмут, източния украински град, над който Москва твърди, че е открила надзор, съобщи Ройтерс.

 

" При завладяването на Артьомовск на практика никой от армията не ни оказа помощ ", съобщи Пригожин в аудиообръщение, публикувано от пресслужбата му, употребявайки руското име на Бахмут, което е Артьомовск.

 

Киев отхвърля Русия да е открила цялостен надзор над Бахмут и твърди, че украинските войски са обкръжили отчасти града.

 

Бойците на " Вагнер " отдавна са авангардът на съветските сили, участващи в борбата за Бахмут.

 

В същото послание Пригожин похвали обособените подразделения на съветската войска и още веднъж разкритикува управлението на съветското министерство на защитата, което той упрекна, че пречи на военните дейности с некомпетентността си.

 

По-рано през днешния ден ведомството съобщи, че съветските войски са завършили с " освобождението " на Бахмут, и отдаде най-голяма заслуга за това на щурмовите елементи на " Вагнер ", добавяйки, че своя принос са дали и военновъздушните сили и артилерийските подразделения на постоянната войска.

 

Министерството уточни и че съветските войски са разрушили мост, употребен от украинските сили, с цел да вкарват подкрепления в Бахмут, а също и украински склад за муниции.

 

Изнесените данни не могат да бъдат тествани.

 

Източник Българска телеграфна агенция

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР