Основателят на Microsoft вложи $40 милиона в изследванията на организацията

...
Основателят на Microsoft вложи $40 милиона в изследванията на организацията
Коментари Харесай

Бил Гейтс инвестира $40 милиона в създаването и развъждането на идеалната крава

Основателят на Microsoft вложи $40 милиона в проучванията на организацията GALVmed, които ще дадат опция за четворно нарастване продуктивността на кравите и ще разреши да оцеляват даже и в най-горещите и небогати страни.
Бил Гейтс финансира генетичните проучвания, които ще доведат до появяването на идеалната крава. Новата порода ще може да дава също толкоз мляко, като алпийските породи, само че ще устоя на африканските жеги.

С проучванията се занимава некомерсиалната организация Global Alliance for Livestock Veterinary Medicines (GALVmed) с централен офис в Единбург, Англия. Компанията, профилирана върху генетиката и имунизацията на животните, получи от създателя на Microsoft $40 милиона за развъждането на идеалната порода крави.

В изявление за BBC Гейтс съобщи, че вложенията от сходен жанр освен ще укрепят лидерските позиции на Англия в региона на нововъведенията, само че и ще подобрят живота в най-бедните региони на планетата. Климатолозите демонстрираха, че нарастването на едрия рогат добитък единствено задълбочава деградацията на околната среда. На тези думи Гейтс отговори, че би трябвало да се избере сред евентуалната щета на климата и действителната изгода за гладуващите хора.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР