Основателят на частната военна компания Вагнер Евгений Пригожин потвърди, че

...
Основателят на частната военна компания Вагнер Евгений Пригожин потвърди, че
Коментари Харесай

Пригожин потвърди, че е създал "фабриката за тролове", месила се в изборите според САЩ

Основателят на частната военна компания " Вагнер " Евгений Пригожин удостовери, че е основател, а дълго е и управлявал, така наречен Агенция за интернет проучвания.

Това е същата, добила популярност на запад и известно време в Русия, " фабрика за тролове ", по-късно преляла се в медиен холдинг с доста известни издания. Организацията бе глобена от Съединените щати, дружно с Пригожин, поради хипотетичната интервенция в президентските избори от 2016 година, извоювани от Доналд Тръмп.

Преди няколко години специфичният прокурор Робърт Мюлър, назначен в Съединените щати за следствието на вероятната съветска интервенция, упрекна Агенцията за интернет проучвания и Пригожин в интервенция във вота посредством подправени профили в обществените мрежи. Различни съветски медии - като, на " фабриката за тролове ", занимавали се с тази активност, по този начин и за връзките ѝ с Пригожин.

" Аз я измислих, аз я сътворих "

Пригожин - който единствено преди половин година - дава отговор на публицисти от сп. " Шпигел ", а мненията му пресслужбата му.

" Никога не съм бил просто финансиращ Агенцията за интернет проучвания. Аз я измислих, аз я сътворих, аз я управлявах дълго време. Създадена е за отбрана на съветското осведомително пространство от просташка нападателна агитация на антируските тези от страна на запада ", се споделя в един от отговорите.

И за Агенцията за интернет проучвания - както и в миналото за " Вагнер " - притежаваната от Пригожин група " Конкорд " отхвърляше той или групата да имат нещо общо " активност, ориентирана към интервенция в американските избори ".

 Пригожин: Може да отнеме две години да превземем Донбас Пригожин: Може да отнеме две години да превземем Донбас

Пригожин дълго стоеше в сенките, само че стартира да разяснява обществено войната и процесите в съветското общество месеци откакто Русия нахлу в Украйна, а " Вагнер " се утвърди като водещата мощ в борбата за източноукраинския град Бахмут.

 Загадката Пригожин: Готвача на Путин излезе от сенките Загадката Пригожин: Готвача на Путин излезе от сенките
Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР