Основателят и генерален директор на SpaceX Илън Мъск заяви, че

...
Основателят и генерален директор на SpaceX Илън Мъск заяви, че
Коментари Харесай

Илън Мъск похвали руския ракетен двигател РД-180

Основателят и общоприет шеф на SpaceX Илън Мъск съобщи, че структурата на съветския ракетен мотор РД-180 е превъзходна. Патентът за този ракетен мотор принадлежи на Неправителствени организации Енергомаш.

Както нормално, Мъск заяви това в своя Twitter акаунт. Той сподели следното: „Срамно е, че Boeing и Lockheed Martin употребяват съветски мотор за Atlas, макар че структурата на този ракетен мотор е великолепна„.

Ракетният мотор РД-180 се употребява в двустепенната ракета притежател Atlas 5 на компанията ULA (United Launch Alliance). Но в края на месец септември се появи информация, че от 2020 година ракетният мотор РД-180 ще бъде сменен с мотора BE-4 на компанията Blue Origin.

Преди няколко месеца генералният шеф на Енергомаш Игор Арбузов сподели, че в границите на подписания контракт, до 2020 година Русия би трябвало да достави на Съединени американски щати шест ракетни мотори РД-180. Той добави, че този мотор е сертифициран от NASA за потребление в пилотирани задачи.

В разгорялата се в Twitter полемика Мъск съобщи, че SpaceX създава личен мотор с налягане 300 атмосфери в горивната камера. Към сегашен ден рекордьор по този индикатор е точно съветският РД-180 със 265 атмосфери.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР