Основателят и генерален директор на Amazon Джеф Безос отново е

...
Основателят и генерален директор на Amazon Джеф Безос отново е
Коментари Харесай

Джеф Безос изпревари Бил Гейтс и отново стана най-богатият човек на планетата

Основателят и общоприет шеф на Amazon Джеф Безос още веднъж е най-богатият човек на планетата, съгласно Forbes.
Изданието Real-Time Billionaire Rankings, пресмятащо финансовото положение в действително време уточни, че ръководителят на Amazon е изпреварил по благосъстояние създателят на Microsoft Бил Гейтс. Bloomberg заяви, че това се дължи на растежа от 13% в цената на акциите на Amazon за последното тримесечие. Единственият предходен пък, той реализира същия триумф на 27 юли тази година, с помощта на рекордно високия растеж на акциите на Amazon – само че единствено за няколко часа.

Финансовото положение на Безос , след приключването на борсовия ден в петък, доближи $93,1 милиарда . По този метод Бил Гейтс бе преместен на второ място с капитал $89,9 милиарда. На трето място в влиятелната ранглиста на Forbes е Уорън Бъфет с финансово положение $80,6 милиарда.

В класацията на Forbes, проследяваща междинното, а не моментното финансовото положение на най-богатите хора на планетата, първите три места принадлежат на същите хора, само че подреждането е друго: преди всичко си остава Бил Гейтс (62 годишен) с $86 милиарда , втората позиция е за Уорън Бъфет (87) със $75,6 милиарда и на трето място се намира Джеф Безос (53) със $72,8 милиарда.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР