Основание за включването на бившия главен редактор на Ехото на

...
Основание за включването на бившия главен редактор на Ехото на
Коментари Харесай

Бившият главен редактор на `Ехото на Москва` разкри защо е обявен за чужд агент -

Основание за включването на някогашния основен редактор на " Ехото на Москва " Алексей Венедиктов в листата на " непознатите сътрудници " са заплатата му в радиостанцията и дивидентите от списание " Дилетант ", които съветското министерство на правораздаването смята за задгранично финансиране.

Това разгласи самият Венедиктов в канала си в телеграм.

На 22 април той е разгласен за " непознат сътрудник ", а на 7 юни журналистът завежда дело против съветското правосъдно министерство с искане решението да бъде анулирано.

По-рано ведомството дефинира хонорарите на политическия анализатор Екатерина Шулман в " Ехото на Москва " като непряко задгранично финансиране, което докара до оповестяването ѝ за " непознат сътрудник ".

" Ехото на Москва " на 3 март с решение на съвета на шефовете. Два дни по-рано Роскомнадзор блокира уеб страницата на радиостанцията и я изключи от ефира поради " апели към екстремизъм " и че популяризира погрешна информация за войната в Украйна, наричана " спецоперация " от съветските управляващи.

Тогава Венедиктов съобщи, че редакцията изрично не е съгласна с това изказване и означи, че обвиняванията не са подкрепени с никакви доказателства. Те са голословни и оскърбителни за публицистите и жителите на Русия.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР