Осмият взрив в Шри Ланка е задействан от самоубийствен атентатор

...
Осмият взрив в Шри Ланка е задействан от самоубийствен атентатор
Коментари Харесай

Смъртник задействал осмия взрив в Шри Ланка при ареста му

Осмият гърмеж в Шри Ланка е задействан от гибелен нападател и в следствие от него са починали трима полицейски чиновници, предава AFP , като се базира на информация от локалните управляващи. Нападателят е задействал адса машина при влизане на полицията в дома му в северно предградие на столицата Коломбо. Служителите на реда идвали да арестуват мъжа. Експлозията е станала причина за срутване на втория етаж на постройката, вследствие на което са починали полицейските чиновници. Това е последният, осми гърмеж, които раздрусаха столицата на Шри Ланка през последните часове.
Според разнообразни оценки жертвите на поредицата детонации са 185 души, измежду които минимум 35 чужденци, в това число от Съединени американски щати, Англия и Нидерландия. Още 500 са ранени. Информация за потърпевши или починали българи няма, потвърдиха от Министерство на външните работи в София.

Междувременно военият министър на Шри Ланка  Рувана Вийевардена съобщи, че самоличността на уредниците на серията атентати е открита и се прави всичко допустимо те да бъдат хванати.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР