Осмият пореден алманах ФантАstika 2017 излезе от печат. Той е

...
Осмият пореден алманах ФантАstika 2017 излезе от печат. Той е
Коментари Харесай

Осмото издание на „ФантAstika“ е вече тук!

Осмият следващ сборник „ ФантАstika 2017 " излезе от щемпел. Той е забавен освен за тези, които са чели предходните ежегодници, само че и за ценителите на фантастиката във всичките ѝ форми, които за пръв път вземат това издание в ръцете си.

Броят афишира и конкурс „ Изгревът на идващото " – за разкази, отдадени на мечтаното бъдеще. Съзвучен на това е разделът „ Футурум " с тематиките за новите осведомителни религии, неудачните краища на света и друга фантастика.

Преводните създатели са показани с истинската новела на Тереса Ечеверия, класическия американски роман на Томас Шеред и една творба на македонския фантазьор Никола Суботич, неотдавна отличена на интернационален конкурс.

В огромния раздел на българските фантасти ще се срещнете освен с доайена Христо Пощаков, показан като създател на научна фантастика, фентъзи и хумористични разкази, само че и с нови творби на Ценка Бакърджиева, Янчо Чолаков, Мартин Петков, Валентин Д. Иванов и приказка от дебютната книга на Мел. Част от разказите са отличени в състезанието, отдаден на Агоп Мелконян.

„ Фантастология " както постоянно е отдадена на обзорите и трендовете в развиването на българската и международната фантастика. Очакват ви и задочни срещи с класици като Светослав Минков и Елин Пелин. Статиите показват испаноезичните авторки на фантастика, съветските тематични посоки в модерната НФ, българската фантастика в нова аудио форма и последния брой на списание „ Тера фантастика ".

В раздела „ Съзвездие Кинотавър " ще се запознаете с новите екранизации на фантастични романи, писателя, основал сюжета на „ Изкуствен разсъдък ", и закачлив комикс за това по какъв начин на Кубрик му е изглеждало бъдещето през 2019 година.

И още по страниците на новия сборник: цветни картини от художника Андриан Бекяров, привързан репортаж от Еврокон 2017 в Дортмунд и доста други  събития.
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР