Всички знаем колко усилия трябва да положи една майка, за

...
Всички знаем колко усилия трябва да положи една майка, за
Коментари Харесай

Тя помоли съпруга си да изпрати майка си в старчески дом – Той обеща, след което направи нещо, което разплака всички

Всички знаем какъв брой старания би трябвало да постави една майка, с цел да отгледа детето си и в никакъв случай няма да съжалява. Идва моментът, когато детето би трябвало да се ожени и тя ще бъде доста щастлива даже тогава. Но от време на време се случва снахата или зетят да подценен всичко това, а този път става дума за снахата.

Тя не можеше да понася майката на брачна половинка си, т.е. дамата, която го е отгледала и му е дала всичко. Майката на мъжа беше стара жена. Но един ден се случи по този начин, че жена му яростно остави яденето си и отиде ядосана в стаята си.

Тогава майката сподели: „ Сине, иди след нея и виж дали е болна, да не си ляга гладна. — Сине, би трябвало да се грижиш за жена си. “ И той в този миг си намерения, че жена му може да е болна, по тази причина я последва в стаята.

Той попита: „ Любов, болна ли си? Защо не хапнеш с нас? “ А тя му сподели: „ Не мога, като видя мръсните ръце на майка ти, просто не мога да хапвам, нямам вкус. “

Ръцете й бяха набръчкани. Само тя си даваше сметка какъв брой старания е положила, с цел да стъпи синът й на краката си. Същите тези ръце обаче притесняваха жена му. Тогава той сподели: „ Е, какво предлагаш в този момент? “, а жена му отвърна:

„ Най-добре ще е да я настаним в старешки дом “

Той сподели: „ Не се тревожи, обич, просто желая да си добре. Утре ще решим ВСИЧКО. Но преди този момент не забравяй, че на следващия ден сме поканени у вас. Когато се върнем, ще заведа майка ми в старешки дом. — Утре ще заведем майка ми у вас за обяд “.

Дойде новият ден и той отиде да посети родителите на жена си с нея самата и майка си. На масата обаче майка му не пристигна. Тя остана в друга стая. Тогава той попита жена си: „ Защо мама не яде с нас? “. Тя му сподели: „ Не се притеснявай, тя яде в друга стая “.

Тогава родителите й се включиха в диалога:

„ Зетко, знаеш, че това е нашата щерка и й пожелаваме благополучие. Тя има право да живее единствено с вас, тъй че чакаме да намерите решение за майка й. “

Той сподели: „ Не се тормозете, всичко ще бъде решено през днешния ден. “

Когато яденето бе сервирано, той не го докосна и те го попитаха:

— „ Зетко, за какво не ядеш? “ – той сподели:

„ Не мога. когато видя мръсните ви ръце, не желая да хапвам. Ръцете ви са мръсни като сърцата ви “. Жена му остана в потрес! След това той стана от масата, взе майка си и отиде с нея в дома им – без жена си.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР