Осигуряването на бърза и ефективна свързаност между Азия и Европа

...
Осигуряването на бърза и ефективна свързаност между Азия и Европа
Коментари Харесай

Министър Гвоздейков: Включването на пристанищата Варна и Бургас в Средния коридор ще развие логистичните вериги

Осигуряването на бърза и ефикасна съгласуваност сред Азия и Европа през българските пристанища е измежду целите на държавното управление.

Това съобщи министърът на превоза и известията Георги Гвоздейков по време на среща с посланика на Република Казахстан Н. Пр. Виктор Темирбаев. Двамата разискаха опциите за привличане на директен товарен трафик сред Азия и Европа и разрастване капацитета на Черноморския район, който е от основно значение за Транскаспийския транспортен маршрут (Среден коридор).

„ Международната обстановка и лимитираният достъп до основни пристанища и морски пътища постановат незабавното създаване на различни търговски коридори и интермодални транспортни центрове “, уточни Георги Гвоздейков.

Той посочи стратегическото разположение на България, позволяващо българските морски пристанища да се трансфорат в портали, концентриращи забележителна част от комерсиалните потоци през района.

„ Включването на пристанищата Варна и Бургас в Средния кулоар ще окаже основна роля в развиването на логистичните вериги, свързващи Европа с Централна и Югоизточна Азия, както и ще понижи времето за доставки “, уточни транспортният министър.

Обсъдена бе и опцията за развиване на авиационната съгласуваност сред страните и договорно-правната база в региона на въздушния превоз, която да даде нужните условия за осъществяване на постоянни транспорти на пасажери и товари.

В срещата взе участие и заместник-министърът на превоза и известията Димитър Недялков.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР