Осигурени са допълнителни пари за работещите в туристическия бранш с

...
Осигурени са допълнителни пари за работещите в туристическия бранш с
Коментари Харесай

Балтова: Обмисляме помощ за текущите разходи в туризма

Осигурени са спомагателни пари за работещите в туристическия отрасъл с актуализацията на бюджета. Още на следващия ден ще седнем с бизнеса, с цел да забележим по какъв начин да разпределим парите. Никой няма да бъде зарязан. Това съобщи министърът на туризма Стела Балтова пред Нова тв.

По думите й, парите може да се употребяват за покриване на настоящи разноски. Местните налози и такси няма да бъдат обезщетени. Чака ни нов сезон, жизнеспособността на компаниите би трябвало да бъде продължена, сподели Балтова. Още пари ще има и за туроператорите.

Има оптимизъм, предходната година зимният сезон беше доста забавен, нашите предприемачи поеха риска да останат изцяло отворени. Цената на тока изрично ще окаже въздействие, бизнесът е доста обезпокоен за това. Трудно е да се предвижда с какъв брой ще нарастне услугата, тъй като това не става от през днешния ден за на следващия ден. Правителството търси опция за всички браншове да се откри поддръжка, увери Балтова.

Ваучери за имунизирани не се обмислят сега, макар че и самата Балтова е имала такова предложение. Но стартира лотария, проведена от министерството на опазването на здравето - в случай че се ваксинираш, ще получиш премия - таблет, часовник, туристическият бизнес също може да предложи. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР