Още в първите дни на януари депутатът Владимир Маринов ще

...
Още в първите дни на януари депутатът Владимир Маринов ще
Коментари Харесай

Пловдивчанин внадя декларация за отказ от участие във военни...

Още в първите дни на януари депутатът Владимир Маринов ще внесе в Народното събрание декларация на Политическа партия АБВ за неучастието на страната ни в нови военни формирования и военни дейности в Югоизточна Европа в региона на Черно море.

Позицията на партията бе обяснена на брифинг в Пловдив от народния представител Владимир Маринов, ръководителя на Политическа партия АБВ Румен Петков, о.з.ген Йохан Петков, Стефан Таушанов и о. з.полк. Петров. Позицията на АБВ по отношение на разширението на военното наличие на войски на НАТО и бази у нас е заявена още от ген. Михо Михов по време на 43-тото Народно заседание през 2016 г, бе припомнено през днешния ден.

Бе представена и скоро изразената позиция на министъра на защитата Стефан Янев, която след това бе избрана като „ персонално мнение “. В декларацията, която следва да бъде импортирана и която ще бъде подкрепена от подписка, се декларира, че като член на Европейски Съюз и НАТО Република България ще продължи да дава своя принос за развиване и задълбочаване на съдействието сред страните за намирането на общ метод и реализирането на ефикасни взаимни дейности за подсилване на сигурността в районен и европейски мащаб.

България поддържа всички старания за нормализиране и стабилизиране на ситуацията в региона на Черно море. Но по- нататък е записано, че България се афишира срещу всевъзможни форми на военно опълчване в това число посредством построяването на нова военна инфраструктура и военни формирования и разполагането на оръжия и въоръжени сили и не приема територията и да бъде употребена за такива цели.

„ Страната ни има потребност от политически решения, които да не са в ущърб на нейната сигурност “, сподели Владимир Маринов и напомни, че една изключителна конюнктура с нови военни сили на брега на Черно море ще доведат до обсада на пристанищата, на въздушното пространство и на процедура, с изключение на директната опасност от ответна реакция, ще блокират изцяло и туризма, който дава 15-17% от брутния вътрешен артикул.

„ Ставаме цел с мъчно предвидими последствия “, сподели Румен Петков. На 10 януари следва среща Русия – Съединени американски щати, на 12 януари – Русия – НАТО, а на 13 януари – Русия – ОССЕ/Организация за съдействие и сигурност в Европа/. Румен Петков запита откъде-накъде Русия, която е член на тази организация, ще се среща с нея и какво следва от това.

Според него, от края на Студената война през 1990-та година до момента не е имало сходен „ парещ “ миг. „ На процедура ние сме в Третата международна война “, предизвести той, написа actualno.com.
Свързани вести Путин смразяващо: Или гаранции за Русия, или боен отговор на НАТО България зае позиция за НАТО, ще има ли война Бивш и сегашен министър председател влязоха в спор за войските на НАТО у нас Силите за бързо реагиране на НАТО са в нараснала бойна подготвеност Висш военачалник от НАТО желае в България и Румъния да се ускори военното присъствие
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР