Още в началото на годината генералният директор на Intel Брайън

...
Още в началото на годината генералният директор на Intel Брайън
Коментари Харесай

Intel промени архитектурата на своите нови процесори, за да премахне уязвимостта Spectre

Още при започване на годината генералният шеф на Intel Брайън Кржанич съобщи, че компанията интензивно работи върху хардуерно решение, с което да бъдат отстранени хардуерните уязвимости Meltdown и Spectre в процесорите на Intel.
Преди няколко часа ръководителят на Intel заяви в формалния уебсайт на компанията, че са подготвени архитектурните усъвършенствания, които ще защитят бъдещите процесори на Intel от офанзивата Spectre . Реализирани са нови равнища на отбрана.

Хардуерните промени за отбрана от Spectre ще бъдат въведени в идващото потомство сървърни процесори Xeon (Cascade Lake), както и в новите тайнствени чипове Intel Core от 8-мо потомство. Тези процесори би трябвало да излязат през втората половина на тази година. Засега няма информация за тях, само че се получава, че новите десктоп процесори Coffee Lake, които би трябвало да излязат напълно скоро, няма да имат тази хардуерна отбрана. Уязвимостта Meltdown ще бъде запушвана напълно по софтуерен път.



„Предлагайки новите процесори на пазара, ние би трябвало да сме сигурни, че растежът на продуктивността подхожда на упованията на нашите клиенти“ – сподели Кржанич. „Нашата цел е да осигурим освен най-хубавата продуктивност, само че и най-хубавата безвредна производителност„.

Генералният шеф на Intel добави, че към сегашен ден са подготвени всички обновявания на микрокода за процесорите на компанията, излезли през последните пет години.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР