Още в края на 2016 година Google заяви, че през

...
Още в края на 2016 година Google заяви, че през
Коментари Харесай

Google изцяло премина към възобновяема енергия

Още в края на 2016 година Гугъл съобщи, че през 2017 година ще стане 100% екологично чиста компания.
Интернет колосът сподели, че всичките си свои активи – офиси, дата центрове и други, ще трансферира към потреблението на възобновима сила. В края на 2017 година Гугъл разгласи, че е достигнал задачата си, а в този момент бе показано формалното удостоверение.

Гугъл не създава зелена сила, а я закупува от другите енергийни компании . Това е общоразпространената процедура измежду софтуерните компании. Така да вземем за пример, предходната година Microsoft закупи всичката възобновима сила, генерирана от вятърната електроцентрала GE в Ирландия, освен това за идващите 15 години.



Гугъл е най-големият потребител на зелена сила. Нита една компания в света от сходен сан, не закупува толкоз доста възобновима сила. По-конкретно, Гугъл употребява към 3 гигавата от световната мощ на всички слънчеви и вятърни електроцентрали. Гугъл употребява повече възобновима сила от Amazon, Microsoft и Apple, взети дружно. Това струваше на Гугъл към $3 милиарда вложения в сегмента на възобновимата сила.



Гугъл сподели и изображение с местонахождението и мощностите на слънчевите и вятърните електроцентрали, които създават тази употребена от интернет колоса сила.



Друго изображение демонстрира местонахождението на 15 дата центъра, които обезпечават работата на онлайн услугите на Гугъл в режим 24/7.

В момента Гугъл строи нови дата центове, особено проектирани за потребление на зелена сила.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР