Още утре министерството на енергетиката и министерството на финансите започва

...
Още утре министерството на енергетиката и министерството на финансите започва
Коментари Харесай

Гълъб Донев: Изготвяме план за финансовото стабилизиране на „Булгаргаз“

" Още на следващия ден министерството на енергетиката и министерството на финансите стартира работа по проект за финансовото стабилизиране на " Булгаргаз " , с цел да бъде сдружението в положение да обезпечи газовите доставки . " Това разгласи на първото съвещание на кабинета служебният министър председател Гълъб Донев .

" Или казано действително - да е в положение да заплаща за контрактуваните количества природен газ ", добави той. В сряда вечерта служебният министър на енергетиката заяви, че " Булгаргаз " е във финансов колапс и няма финанси, с които да заплати нито контрактувания азерски газ, нито възможните танкери, оповестени от експремиера Кирил Петков.
 
 Гълъб Донев държавно управление БГНЕС

Следващата седмица министерството на енергетиката ще разгласи търг за краткосрочни доставки на полутечен газ , с цел да бъде подсигурено потреблението до края на отоплителния сезон, добави Донев. " Това се резултатите, които постигнахме след снощната работа на спешния щаб, която ще продължи и през почивните дни, с цел да бъдем оптимално почтени и открити пред българското общество и бизнес ", уточни служебният министър председател.

" От спешния щаб в енергетиката чакам действителни дейности, а освен думи ", моли той. " Няма да влизам в задочни политически разногласия, моята отговорност е да диря решение на проблемите и да не сътворявам илюзии. Правителството знае какво прави, няма потребност от външни консултантски услуги ", безапелационен бе Гълъб Донев.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР