Още след въвеждането на системата VAR феновете свикнаха мачовете да

...
Още след въвеждането на системата VAR феновете свикнаха мачовете да
Коментари Харесай

Любопитно: Мачовете в Катар ще се играят по 100 минути

Още след въвеждането на системата VAR почитателите привикнаха мачовете да не престават по-дълго от 90 минути, само че на международното състезание в Катар, което стартира през днешния ден с мача Катар - Еквадор, евентуално всяка среща ще е най-малко 100 минути.

Причината са рекомендациите, които реферите получиха в навечерието на Мондиала.

Съдиите ще би трябвало да наваксат излишно изгубеното време, тъй че съгласно мнозина специалисти, мачове под 100 минути в идващия месец биха били необичайност. Това ще зависи най-много от броя на головете, травмите, медицинските намеси, потреблението на VAR и полуавтоматичната система за засади. Според футболната обсерватория на CIES комплицираното време на игра сега е към 60 минути.

Президентът на ФИФА Джани Инфантино даде цялостната си подкрепа на реферите. „ Те не са просто един тим, те са тим №1. Най-важният на международното, тъй като без съдийски екип няма Мондиал, няма мачове “, споделя швейцарецът.

Елитният италианският рефер Даниеле Орсато ще управлява мача на откриването в неделя. Орсато, който навършва 47 години в сряда, управлява финала на Шампионската лига през 2020 година, когато " Байерн " Мюнхен победи ПСЖ с 1:0. Той свири три мача на миналогодишното европейско състезание, което беше извоювано от родината му. Отборът на Роберто Манчини не се класира за Катар 2022.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР