Още след напускането на Лионел Меси на Барселона през лятото

...
Още след напускането на Лионел Меси на Барселона през лятото
Коментари Харесай

Меси в Барса , но... при три условия

Още след напускането на Лионел Меси на Барселона през лятото на 2021 година стартира да се приказва по какъв начин един ден аржентинският маестро ще се завърне на „ Камп Ноу “. Почти две години по-късно договорът на Меси с Пари Сен Жермен изтича и досега от френския клуб не са оповестили, че са се разбрали с футболиста за удължение на договора.

Затова и опцията Меси да облече още веднъж фланелката на каталунците става все по-голяма с приближаването на 30 юни, когато изтича контракта му с ПСЖ.

За да се случи това обаче, има няколко условия, които Барселона и Меси би трябвало да изпълнят.

На първо място Лионел Меси би трябвало да каже заветното „ Да “ за завръщане в Барселона. До момента аржентинецът не желае да преподпише с ПСЖ, като интерес към него има от клубове от Съединени американски щати и Саудитска Арабия.

Самият футболист счита, че по-добър вид от това да се върне в Барселона е да отиде в различен отбор, където ще получава по-висока заплата. В този смисъл фамилията играе значима роля, тъй като и брачната половинка, и децата му желаят още веднъж да живеят в Барселона.

Ако Меси се съгласи да се върне в Барселона, той би трябвало да се срещне с президента на Барса Жоан Лапорта, с който имаха спорове в предишното. Двамата би трябвало да се срещнат на четири очи, с цел да изгладят разликите посред им и завръщането на аржентинеца да стане допустимо.

Накрая следва спазването на финансовия феърплей, с което каталунците се затрудняват в последните 3 години. В момента Барса би трябвало да понижи масата на заплатите си с 200 милиона евро. Ако Матеу Алемани не успее да го стори, освен Меси, само че и всяка друга договорка ще бъде на практика неосъществима. За задачата Барселона ще би трябвало да се раздели с няколко от футболистите си, защото сега каталунците не могат да записват и Гави.

Ако обаче в последна сметка Меси се завърне на „ Камп Ноу “, то ползата на почитателите към това завръщане сигурно ще донесе съществени финансови приходи в каталунския клуб.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР