Още през вече далечната 2005-а година японският учен д-р Казуе

...
Още през вече далечната 2005-а година японският учен д-р Казуе
Коментари Харесай

Как в Япония сложиха край на зъбните пломби

Още през към този момент далечната 2005-а година японският академик доктор Казуе Ямагиши направи революционно откритие, което сполучливо лекува дребните пукнатини по зъбите ни.

С помощта на изобретена от него зъбна паста може бързо и безболезнено да се запълват дупките и пукнатините по зъбите, а също и да се възвръща зъбния гланц без помощта на стоматолози.

По своя състав тя е сходна със зъбния гланц и може да се нанася непосредствено върху пукнатината на зъба. Материалът е бил получен вследствие на опити с хидроксиапатит – основната градивна съставна част на зъбите.

Отначало съдържащата се във веществото киселина леко разтваря повърхността на разваления гланц. След три минути пастата се кристализира и изкуственият материал се вгражда крепко в структурата на естествения гланц. Освен това веществото е доста ефикасно антибактериално средство.

Тестовете, извършени от японски стоматолози, демонстрират, че лекувания благодарение на тази паста зъб по нищо не се отличава от здравия. Разликата не може да се забележи даже с микроскоп.

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР