Още през първата година, в която Доналд Тръмп пое властта

...
Още през първата година, в която Доналд Тръмп пое властта
Коментари Харесай

Как Доналд Тръмп се озова в Белия дом

Още през първата година, в която Доналд Тръмп пое властта над Белия дом, на американския пазар се появи „ Страх “ от Боб Удуърд – журналиста, оказал помощ за разкриването на абсурда „ Уотъргейт “ и довел до оставката на американския президент Ричард Никсън през 1974-а.

„ Страх “ не е книга „ за “ или „ срещу “ Доналд Тръмп, а е висша проба политическа публицистика от изчезващ тип. Боб Удуърд, един от най-авторитетните американски публицисти, е отразявал ръководствата на деветима президенти, повторен притежател е на „ Пулицър “ (за отразяването на аферата „ Уотъргейт “ и терористичните офанзиви от 11 септември 2001-а) и професионализмът му не предстои на подозрение. В задълбоченото си проучване той разкрива в неподозирани елементи освен хаоса и противоборствата в Белия дом през последните години, само че и по какъв начин се вземат най-важните решения за външната и вътрешната американска политика.

Фокусът на книгата не е единствено върху спорната персона на Тръмп, само че и върху хората, с чиято помощ той съумя да съкруши претендента на демократите Хилари Клинтън и да пристигна на власт. Удуърд е прекарал стотици часове в диалози с хора от най-близкия кръг на Тръмп, употребявал е и тествана информация от документи, мемоари, дневници и други. Той разказва от време на време ден по ден по какъв начин са вземани основни решения за Северна Корея, Афганистан, Иран, Близкия изток, НАТО, Китай и Русия, а също и за търговията, митата, имиграцията, налозите и други гневно оспорвани тематики от американската вътрешна политика.

В „ Страх “ са проследени детайлно и вътрешните войни на Тръмп против ФБР и медиите, както и връзките му с проверяващите, които търсеха доказателства за съветска интервенция в американските избори, в това число и във връзка с пикантните сведения за персоналния живот на милионера.

Една същинска история, която се чете от време на време като политически трилър, от време на време като трагикомедия, само че е най-много документ на времето, в което на върха на най-могъщата страна в света е Доналд Тръмп.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР