“Още през март ще се усети резултатът от първите имунизации,

...
“Още през март ще се усети резултатът от първите имунизации,
Коментари Харесай

Кога ще се върнем към нормалния живот?

“Още през март ще се усети резултатът от първите имунизации, ще последва забележителен спад в новите инфекции, а в края на лятото още веднъж ще можем да водим естествен живот. ”

Професорът по медицина и съосновател на BioNTech Угур Шахин предвижда, че в резултат на имунизирането новите случаи на ковид в Германия ще отбележат забележителен спад в края на май или началото на юни.

В същото време той предизвестява, че английската разновидност на вируса B.1.1.7 стартира да се популяризира и в Германия в изявление за " Шпигел ", представен от Дойче Веле.

" От средата на март първо би трябвало да намалее смъртността измежду в началото имунизираната по-възрастна част от популацията, гласи неговата прогноза. А до края на лятото би трябвало да сме сложили пандемията под надзор, в случай че задоволително хора изберат да се имунизират. Това не значи, че няма да има новозаразени, само че още веднъж " ще можем да водим естествен живот “, споделя Шахин.

Основателят на BioNTech приема, че може да се наложи след време хората да си слагат и трета доза от имунизациите против ковид. Може да се реализира имунизация на всеки две години, която е приспособена към разпространяващите се разнообразни разновидности на вируса. “Подобно на грипа. Тогава това може да е новата нормалност за нас. ”

В четвъртък BioNTech и техният сътрудник американският колос Pfizer оповестиха ново проучване, което ще тества резултата от слагането на трета доза от тяхната ваксина против ковид. В изследването ще се включат 144 индивида, които ще получат трета доза от препарата сред шест и дванайсет месеца след първите две. Целта на проучването е да обезпечи и повече информация за евентуалното влияние на третата доза върху имунитета против разпространяващите се нови разновидности на вируса.

От администрацията на немския президент оповестиха, че Угур Шахин и неговата брачна половинка Йозлем Тюреджи ще бъдат отличени с Голям кръст за заслуги към Федералната република. Церемонията ще се организира на 19 март в двореца „ Белвю “ и в нея присъединяване ще вземе и президентът Франк-Валтер Щайнмайер.

 FT People of the Year: BioNTech`s Ugur Sahin and Ozlem Tureci | Financial Times

Двамата учени " съчетават главните медицински проучвания с тяхното практическо приложение ", се споделя в аргументацията. С създаването и утвърждението на ваксина против Ковид-19 Тюреджи и Шахин са създали „ съдбоносен принос за преодоляване на пандемията “. Церемонията ще бъде първата през тази година за връчване на лична премия от федералния президент.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР