Още през лятото британската фирма Rolls-Royce обяви, че първият му

...
Още през лятото британската фирма Rolls-Royce обяви, че първият му
Коментари Харесай

Най-луксозният производител се предаде пред електричеството

Още през лятото английската компания Rolls-Royce разгласи, че първият му сериен електрически автомобил ще се появи напълно скоро, защото създаването е в напреднала фаза. Сега компанията, която създава най-луксозните коли в света, публично показа модела Spectre, с който навлиза в нова епоха – тази на електрическите транспортни средства.

Още при премиерата от Rolls-Royce се похвалиха, че ползата към автомобила им на ток е голям. Първите доставки за клиенти се чакат през четвъртото тримесечие на 2023 година, оповестява Automedia.bg.

Британската компания, чиято цел е да стане напълно електрическа до края на десетилетието, твърди, че в действителност е основала изцяло нов сегмент – на електрически суперкупета. Самият Spectre ще бъде позициониран точно като правоприемник на Phantom Coupe и дейно ще поеме неговата роля в гамата на марката.

От позиция на дизайна колата не наподобява кой знае какъв брой друго от останалите модели, въпреки да разполага с най-широката решетка, инсталирана в миналото на сериен Rolls-Royce. Тя е меко осветена от 22 светодиода, а над нея има аеродинамично усъвършенствана дрънкулка Spirit of Ecstasy. Самият Spectre е най-аеродинамичният модел в историята на марката и има коефициент на челно противодействие (Cx) 0,25.

Интериорът на електрическото купе е най-модерният и най-технологичен, поставян в миналото на Rolls-Royce. Един от акцентите е опционалната функционалност Starlight Doors, която включва 4796 светещи точки, без да се брои облицовката на тавана, в която също светят стотици " звездички ". Нови за Spectre са и предните седалки, които са въодушевени от английски шивач. Myлтимeдийнитe възмoжнocти ce ocигypявaт oт cиcтeмaтa ЅРІRІТ, интeгpиpaнa в пpилoжeниeтo Whіѕреrѕ. Oттaм мoжe дa ce пpoмeня външният тип нa eлeмeнтитe oт тaблoтo.

Електромобилът е създаден на платформата Architecture of Luxury, като мощността на задвижващия елемент и пробегът към момента не са достигнали своя пик. Засега се показва, че по предварителни данни оптималната мощ е 577 к.с. (максимален въртящ миг 900 Nm), а пробегът с едно зареждане е 520 км.

Ускорението от 0 до 100 км/ч лишава 4,5 секунди, само че макар тези впечатляващи данни Spectre няма да се концентрира върху продуктивност или успеваемост на пътя. Вместо това ще обезпечи най-луксозното чувство зад кормилото, като новото окачване Planar сигурно оказва помощ за това. Тази система може да отделя стабилизиращите щанги на автомобила, позволявайки на всяко колело да работи без значение, осигурявайки още по-гладко возене даже когато качеството на пътната настилка не е положително.

Rolls-Royce към този момент приема поръчки за електрическия автомобил, само че цени не се показват (неофициално се твърди, че ще стартират от $400 000).
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР