Още преди 3 години изпратих сигнал до прокуратурата за обучението

...
Още преди 3 години изпратих сигнал до прокуратурата за обучението
Коментари Харесай

Кандидат-президентът на ВМРО на война с ректора на ВТУ

Още преди 3 години изпратих сигнал до прокуратурата за образованието на 175 италиански граждани за придобиване на учителска дееспособност. Войната ми с ректора е отдавна. Това съобщи кандидат-президентът на Вътрешна македонска революционна организация Милен Михов по отношение на аргументите за дисциплинарното уволняване, които разпространиха от Великотърновския университет.

" Водя война с ректора на ВТУ, тъй като той наложи ръководство на боязън, послушание, закани и уволнения ", посочи Михов пред NOVA и изясни:

" Сигналът до прокуратурата е за официално осъществяване на образование и на процедура отпечатване на свидетелства за учителска дееспособност в България за италиански жители, които никой не е виждал ".

По думите му реакцията на университета против него е предстояща.

" И първия ден, в който се върнах след мандата ми като народен представител, бях уволнен. Подал съм тъжба в съда във Велико Търново ", означи Михов.

Той изрично отхвърли обвиняванията за " обръчи от компании на Вътрешна македонска революционна организация ", взели участие в ремонтите на университета.

А за аргументите за дисциплинарното уволняване, посочени от ВТУ, Милен Михов беше безапелационен: " В заповедта ми за уволняване няма нищо сходно ".

В нея бил написан като претекст за уволнението му подадения сигнал до прокуратурата и МОН, сподели доцентът.

Два дни по-рано ВТУ уточни 12 аргументи, поради които Михов е дисциплинарно уволнен, а самият той отговори на обвиняванията, че към този момент е съобщил за уволнението и още веднъж подава сигнал в прокуратурата.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР