Още по-засилено сътрудничество и политическа и отбранителна подкрепа. За това

...
Още по-засилено сътрудничество и политическа и отбранителна подкрепа. За това
Коментари Харесай

Променя правилата на играта. Зеленски разговаря с лидерите от Г-7 в Япония

Още по-засилено съдействие и политическа и отбранителна поддръжка. За това прикани президентът на Украйна Володимир Зеленски след идването си в Япония . Там той организира двустранни срещи с водачите на няколко от страните от Г-7 , както и Индия.

В Япония сега тече срещата на върха на Г-7 - седемте най-развити страни в света. По-рано в петък те против Русия поради нашествието ѝ в Украйна.

В събота Зеленски се срещна с английския министър председател Риши Сунак , като му благодари за " водачеството на Обединеното кралство в интернационалната коалиция за изтребители ". Думите му идват, откакто Съединени американски щати на изтребители F-16 на Украйна.

Зеленски се срещна и с водачите на Италия Джорджа Мелони, на Германия Олаф Шолц и на Франция Еманюел Макрон, пред които повтори апела си за разширена поддръжка за Украйна.

За първи път, откогато Русия стартира непредизиканата си инвазия, Зеленски беседва лице в лице и с индийския министър председател Наренда Моди. Той написа в Туитър, че двамата са разискали напъните за разминиране в Украйна и потребността на Киев от мобилни лечебни заведения.

Индия, дружно с Бразилия, която също е поканена като посетител на срещата на Г-7, е измежду страните, които не са се дистанцирали от Москва. С Русия и Китай те образуват групата БРИК.

В тази връзка френският президент Макрон сподели, че наличието на Зеленски е " неповторима опция " той да " разиска обстановката си, да съобщи своето обръщение и да показа своята позиция ".

" Вярвам, че може да промени разпоредбите на играта ", сподели Макрон.

Срещите на украинския президент се организираха, откакто по-рано в събота водачите от Г-7 приканиха Китай да окаже напън върху Русия за преустановяване на войната.

Предстои украинският президент да взе участие в съвещанието на срещата на Г-7 в неделя.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР