Още по темата Технологичният холдинг получава 700 хил. лв. по

...
Още по темата Технологичният холдинг получава 700 хил. лв. по
Коментари Харесай

"Алтерко роботикс" представи още устройства за умен дом

Още по тематиката
Технологичният холдинг получава 700 хиляди лева по програмата за конкурентоспособност

Книжата на втората софтуерна компания на БФБ се радваха на високо търсене

Българската софтуерна компания " Алтерко роботикс ", част от холдинга " Алтерко ", пусна в продажба две нови умни устройства от серията Shelly за автоматизация на домовете. Това са крушката Shelly Bulb, която може да свети в разнообразни цветове, употребявайки едвам 6W сила, както и преходника за контакт Shelly Plug, който демонстрира в действително време изразходваната сила. И двете устройства могат да бъдат свързани и да се ръководят посредством мобилните устройства на потребителите.

Това са следващите новаторски умни артикули, които предлага дъщерната компания " Алтерко роботикс ", след създаването на система за автоматизиране на здания Shelly. Именно устройствата от гамата интернет на нещата на холдинга се чака да бъдат главен източник на приходите на компанията в бъдеще.

Новите оферти

Умната крушка Shelly Bulb може да бъде настроена съгласно желанията на потребителя посредством безплатното мобилно устройство Shelly Cloud. Тя може да се включва и изключва сама в избрани часове, както и да следва залеза и изгрева на слънцето по авансово заложен седмичен график. От компанията показват, че Shelly Bulb може да се ръководи от разстояние и да се употребява и за преструване на наличие в дома, когато няма никого. Продуктът е разполагаем в електронната платформа за продажба на продуктите от поредицата Shelly, цената варира съгласно купеното количество, като стартира от 26 евро за крушка.

Преходникът за контакт Shelly Plug, като се изключи че демонстрира в действително време количеството употребявана сила, посредством него може да се ръководи и отдалечено всеки обвързван електроуред. Така да вземем за пример, в случай че сте не запомнили тв приемника си включен, посредством мобилното приложение може да го изключите от разстояние. " С Shelly Plug можете да пестите електрическа енергия, към този момент няма потребност да оставяте радиатора или климатика включени денем, когато ви няма и да ги включвате, когато се приберете. Свържете ги през умния контакт и към този момент може да ги управлявате без значение къде сте през мобилното приложение ", разяснява за медиите изпълнителният шеф на " Алтерко роботикс " Димитър Димитров. Също като крушката и умният преходник е разполагаем онлайн, като цената му стартира от 33 евро за един брой.

Димитров добавя, че всички устройства Shelly употребяват домашната Wi-Fi мрежа, с цел да бъдат ръководени и нямат потребност от пазаруване на никакви спомагателни контролери или инвестиция в съоръжение.

Поредица от финансови инжекции

В края на предходната година компанията получи близо 700 хиляди лева финансиране по европейската стратегия " Иновации и конкурентоспособност 2014 – 2020 ", като тогава компанията съобщи, че ще употребяват средствата за пазаруването на поточна линия за производството на системата за автоматизиране на здания Shelly.

През октомври пък холдингът " Алтерко " сполучливо набра 2.8 млн. лева от Българската фондова борса (БФБ). Технологичният холдинг емитира 1.5 млн. акции, като усили капитала си с към 10%. Набраните средства се също се чака да бъдат вложени в " Алтерко роботикс ".
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР