Още по темата Седмичен бюлетин за маркетинг и реклама (14

...
Още по темата Седмичен бюлетин за маркетинг и реклама (14
Коментари Харесай

Седмичен бюлетин за маркетинг и реклама

Още по тематиката
Седмичен бюлетин за маркетинг и реклама (14 август)

Златната епоха да си зрител; Unicredit стопира рекламите във Facebook; Snapchat загуби 3 милиона потребители; Фейсбук желае да събира банкови данни за потребителите си и други
14 авг 2018
Седмичен бюлетин за маркетинг и реклама (7 август)

Телевизиите към този момент търсят сътрудници за закупуването на спортни права; Петя Кертикова става част от утринния блок на Bulgaria ON AIR; Витомир Саръиванов е новият основен състезателен продуцент в БНТ; Apple ще се бори с Гугъл и Фейсбук за цифрови реклами; Condé Nast продава три от изданията си и други
7 авг 2018 Ако желаете да получавате информация за най-важното от бранша на маркетинга, рекламата и PR-а, може да се абонирате за седмичния ни е-бюлетин тук.

На българския пазар

" Нова " ще продава рекламното време на каналите на " A1 България "

" А1 България " към този момент с изключение на рекламодател ще бъде и в позицията на продавач на рекламно време. За задачата обаче най-големият мобилен оператор по брой клиенти ще си партнира с " Нова броудкастинг груп ". Трите спортни канала MAX Sport 1, MAX Sport 2 и EDGEsport стават част от портфолиото на медийната група и за първи път ще излъчват реклами.

Партньорството сред двете компании се подписва в миг, когато новият притежател на " Теленор България " - чешката PPF Group, се пробва да придобие и " Нова броудкастинг груп ".
Повече за разширеното партньорство може да прочетете тук> >

" Нова телевизия " смъква от ефир " Часът на Милен Цветков "

Предаването " Часът на Милен Цветков " няма да бъде предавано по " Нова телевизия " от есента, написа " Дневник ". Това оказва се от публично прессъобщение на малкия екран, в което са изброени предаванията, които ще излъчва малкия екран през новия сезон.

" В късния часови пояс на мястото на " Часът на Милен Цветков " малкия екран ще продължи излъчването на занимателно наличие, филми и сериали, съгласно желанията на феновете, посочени в настоящите изследвания на аудиторията ", написа в него. " Компанията насочи към водещия опция за присъединяване в друго предаване, само че той избра да се раздели с малкия екран ", обявиха от " Нова телевизия "
Повече по тематиката може да прочетете тук> >

Трите рекламни стълба на L`Oréal

В устрема си L`Oréal Paris да отговори на новите привички на потребителите в цифрова среда компанията трансформира напълно онлайн тактиката си, основавайки я на три стълба. Първият от тях е усилване на електронната търговия главно през сътрудници като Amazon, Alibaba и други онлайн платформи.

Втората значима стъпка към смяната е цифровата реклама, като за миналата година делът й в медийния микс доближава 38%. Очакванията са през 2018 година L`Oréal да влага над 40% от бюджета си в онлайн връзка, като над 65% от нея е закупена през програматик технологията.

Третият дирек в рекламната тактика на козметичната компания е маркетингът през наличие и през водачи на мнение.
Повече за рекламната тактика на козметичния колос може да прочетете в изявлението с основния цифров шеф, българката Любомира Роше> >

Представиха клипа за Пловдив - Европейска столица на културата

В 30-секунден клип със слоган " Всичко се случва #заедно " показаха някои от забележителностите в Пловдив във връзка оповестяването на града за Европейска столица на културата през 2019 година Видеото цели да показа града като завладяваща туристическа дестинация, която сплотява на едно място разнообразни култури, изкуства и обичаи. В клипа се подчертава и на новото лого, определено в края на предходната година, което размени остарелия графичен знак Plovdiv Together 2019 и изобразява седем графични линии под формата на буквата П, събиращи в себе си препратки към кирилицата и знаци на Пловдив като Античния спектакъл и Римския стадион.

Продукцията е дело на информационната група Publicis One и е част от по-голяма медийна акция, която създава за показване на Пловдив като Европейска столица на културата за 2019 година



Jameson стартира нова рекламна акция

Ирландското уиски Jameson стартира нова рекламна акция със слоган " Сподели града си. С Jameson ", осъществена от екипа на организацията All Channels Advertising. Идеята зад акцията е, че можеш да изживееш пълноценно един град, единствено в случай че локален го показа с теб и по този метод те трансформира от екскурзиант в мечтан посетител.
За задачата са снимани пет къси кино лентата, в които посланикът на Jameson в България, Ина Синджорзан гостува в София, Пловдив, Варна, Бургас и Русе, където локални " гидове " ще споделят тайните на градовете си. All Channels залагат на локалната връзка, като ще употребяват празника на всеки град за шерването на съответния филм, обвързван с него. Комуникацията ще е напълно през цифрови канали и насърчава потребителите също да споделят забавни места от своите градове в обществените мрежи.



Дигитален бизнес

Spotify ще разреши пропускането на реклами в приложението

Шведската платформа за стрийминг на музика ще тества версия, при която потребителите без абонамент ще могат да пропущат аудио и видео рекламите колкото пъти и когато изискат. До момента това не беше допустимо. Новата версия ще бъде тествана първо в Австралия, като съгласно Spotify по този метод потребителите ще могат да слушат и гледат единствено рекламите, които са в действителност забавни и потребни за тях, а платформата ще схваща какви са техните привички и желания. Така и рекламодателите ще доближават до публика, които в действителност се интересува от продукта или услугата им.
Повече по тематиката може да прочетете тук> >

Apple, Гугъл и Verizon ще си партнират в предлагането на 5G стрийминг

Навлизането на 5G технологията е все по-близо, а надпреварата за основаване на услуги към нея от дълго време е почнало. Сега най-големият американски телеком Verizon ще сплоти сили с две от най-големите софтуерни компании в света - Гугъл и Apple, с цел да доставя повече видео наличие дружно с услугите си. За задачата Verizon гратис ще добави абонамент към Apple TV или YouTube TV, към бъдещите си 5G пакети. Офертите ще важат единствено за консуматори в определените от Verizon тестови местоположения, само че има проекти за по-широко предложение.

Партньорството идва месец откакто Verizon спря платформата си за автентично видео наличие Go90. Фокусът на телекомуникационния водач към този момент ще е задействането на повече партньорства с снабдители на наличие, като Apple TV и YouTube TV. Съвсем скоро основния съперник на Verizon, AT&T съумя да закупи Time Warner за 85 млрд $. Това заплаши позицията на Verizon, като водач на пазара и направи борбата за 5G мрежата решаваща за близкото бъдеще на бранша.
Повече по тематиката може да прочетете тук> >

Медиен бизнес

Арета Франклин e на корицата на New Yorker

Американското списание New Yorker отдаде респект на именитата певица Арета Франклин, поставяйки неин портрет на корицата на броя, който ще излезе на 27 август. Певицата умря предходната седмица в дома си в Детройт на 76-годишна възраст, а малко по-късно художникът Кадир Нелсън е скицирал портрета й. " Исках да я обрисувам в хор. Тя беше щерка на просветител и толкоз доста от това, което ни даде, пристигна от църквата ", споделя той пред AdAge.

Илюстрация
Увеличаване
Смаляване

ComScore създава нови принадлежности за премерване гледаемостта на реклами

Американската компания за изследвания създава инструмент, посредством който рекламодателите ще могат да мерят гледаемостта на рекламите им на разнообразни устройства. Разработката има за цел да отстрани дублирането, т.е. ще брои единствено един път консуматор, който може да вижда рекламно известие и по малкия екран, и на мобилния си телефон. Новият инструмент за премерване ще бъде пуснат през септември и ще бъде употребен от редица медии, измежду които ABC, CBS, Fox, Viacom и Hulu, като ще е се конкурира с другата огромна мониторингова организация Nielsen.
Повече по тематиката може да прочетете тук> >

Рекламен бизнес

MSL продължава партньорството си с фестивала Golden drum

PR организацията MSL, част от информационната група Publicis One, ще си партнира за трета поредна година с интернационалния рекламен фестивал Golden Drum, който отличава креативните хрумвания на организации от Централна и Източна Европа.

Golden Drum и MSL ще работят взаимно за популяризирането на събитието на 17 пазара, измежду които и България. Сред отговорностите на PR организацията е ръководството на цялостните медийни действия, както и за основаването и популяризирането на позитивния имидж на фестивала. 25-то издание на конкуренцията ще се организира от 17 до 19 октомври 2018 година в Порторож.

Принт реклама в помощ на девойки в неравностойно състояние

Брандът Hey girls подвига въпроса, че едно от всеки 10 девойки във Англия няма опция да си разреши дамски превръзки, поради което й се постанова да употребява подръчни материали. Същевременно за всеки продаден пакет дамски превръзки компанията подарява един на девойки в неравностойно състояние. Всичко това е показано в новата провокативна печатна реклама на марката, позиционирана в безплатния вестник Metro и изобразява дамска превръзка, която може да бъде изрязана от страницата с надпис: " Направи си самичък дамска превръзка ". Кампанията е дело на организацията Adam&Eve/DDB и медиа организацията 7stars, които работят про боно за плана.
Повече по тематиката може да прочетете тук> >

Илюстрация
Увеличаване
Смаляване

Fruit of the Loom бродира възглавници с цитати от деца

Често най-забавните цитати идват от дребни деца, които се пробват да схванат протичащото се към тях. Това дава късмет на родителите да се похвалят със занимателните въпроси и цитати, които в този момент стават част от новата акция за първия образователен ден на марката за облекла Fruit of the Loom.

В нея компанията ще събира цитати от родители в обществените мрежи, които след това ще бродира върху възглавници. Част от показаните възглавници включват цитати като " Ти имаш мустак, за това ще си легна рано " и " Мамо, ти правиш ли ми пари? ". Кампанията е концепция на Crispin Porter & Bogusky. Всеки, който желае да се включи може да остави коментар във Фейсбук страницата на компанията.
Повече по тематиката може да прочетете тук> >

Свободни позиции:

Progress разгласи вакантна позиция за PR стажант.

All Channels Communication разгласи вакантна позиция за акаунт.

HR компанията Bulwork търси Digital marketing specialist за собствен клиент от региона на онлайн търгуването.

Discovery Communications разгласи вакантна позиция за MC Office coord & Research assist.

*Информация за корпоративни вести, акции, идни събития и свободни позиции в региона на PR, маркетинг и реклама можете да изпращате на публицистичния ни e-mail: [email protected]
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР