Още по темата Съмнителни договори накараха министъра на правосъдието да

...
Още по темата Съмнителни договори накараха министъра на правосъдието да
Коментари Харесай

Вечният кадър на ДПС Сабрие Сапунджиева с поредния нов пост

Още по тематиката
Съмнителни контракти накараха министъра на правораздаването да изиска самостоятелен одит на пандизите

Бившият зам. министър Сабрие Сапунджиева напусна работа и се чака да освободи служебния апартамент

Кадърът на Движение за права и свободи упреква министъра на правораздаването в " политическата принуда и етническа и религиозна дискриминация ".
В последния ден преди лятната почивка Народното събрание избра своите петима членове в Комисията за отбрана от дискриминация, като трима от тях в действителност са в комисията и до момента. Председателят й Ана Джумалиева, човек на ГЕРБ, остава на същия пост и за идващия мандат. Същото важи и за новия остарял зам.-председател Баки Хюсеинов, който е кандидатура на Българска социалистическа партия. Третият член на комисията, определена за още един мандат, е Златина Дукова - по предложение на ГЕРБ. Новите членове са двама – юристът Орлин Колев, кандадитура на " Обединени патриоти ", и безконечната номенклатура на Движение за права и свободи – Сабрие Сапунджиева.

Сапунджиева е няколко мандата член на ЦИК от квотата на Движение за права и свободи, два пъти е била зам.-министър на правораздаването – един път при тройната коалиция и втория път при държавното управление на Орешарски в екипа на Зинаида Златанова. В промеждутъка беше член на Комисията по спор на ползи под ръководтвото на Филип Златанов, откъдето напусна откакто избухна абсурдът с " тефтерчето " за политически поръчки. Била е секретар по правните въпроси на президента Георги Първанов, както и юридически консултант на парламентарната група на Движение за права и свободи.

През 2015 година Сабрие Сапунджиева се оказа в ценътар на скандал с ведомствен апартамент на Министерството на правораздаването, който тя заема в продължение на повече от 10 години и който е ремонтиран за 50 000 лева от " Фонд Затворно дело ". Сапунджиева бе принудена да напусне жилището, прокуратурата стартира следствие за скъпия ремонт още през 2015г., само че резултат няма разгласен.

Комисията по дискриминация се състои от 9 членове, от които най-малко четирима адвокати. Парламентът избира петима, в това чистло ръководител и зам.-председател, а президентът назначава останалите четирима.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР