Още по темата: Общината губи 6400 лева на ден под

...
Още по темата: Общината губи 6400 лева на ден под
Коментари Харесай

На Коматевско глобяват за всеки гаф

Още по тематиката: Общината губи 6400 лв. дневно под носа на кмета Превърнаха в паркинг и новата „ Братя Свещарови “

За разлика от десетките извършители край хотел „ Империал “, които паркиран необезпокоявани от общинските управляващи и чиновниците на реда, на Коматевско шосе глобяват за всеки гаф. Това твърди някогашният общински консултант инж. Атанас Папаризов. Наскоро той олекнал с 50 лв., откакто оставил колата си на тротоара пред дома си на Коматевско шосе.

На 22 март на Папаризов му се наложило да отскочи до у дома, с цел да вземе директория с документи. Нямал време да отваря порталната си врата и да влиза в двора. За да не пречи на придвижването, се качил на тротоара. След четвърт час излязъл и видял, че на стъклото му е лепнат фиш с санкция от 50 лв., наложена от чиновник на Общинска полиция. В документа е написано, че Папаризов е паркирал автомобила си върху тротоара, без това да бъде несъмнено от администрацията на пътя.

Проверка на „ Марица “ сподели, че съгласно „ Наредбата за реда за прекъсване, престой и паркиране на пътни транспортни средства на територията на град Пловдив “ се позволява престой и паркиране на коли с оптималната маса до 2,5 тона. Това може да се случи единствено на избраните от притежателя на пътя или администрацията места, паралелно на оста на пътя, в случай че откъм страната на постройките остава разстояние минимум 2 метра за прекосяване на пешеходци.

„ На мястото, на което ми е наложена санкция, ширината на тротоара е 4,6 метра, а колата ми е необятна 1.75 метра. Бях спрял до платното - т.е. остават към 2.5 метра за прекосяване на пешеходците. По тази точка очевидно не съм в нарушаване. Остава да съм съгрешил по другата част от въпросния член на наредбата - мястото да не е позволено за паркиране от притежателя на пътя. В тази връзка поражда въпросът по какъв начин може общината да е притежател на път, който не е въведен в употреба и за него няма публикуван Акт 16 ", пита Папаризов. За да разплете случая, той изпратил въпросите си до разнообразни институции в страната.

От бранш „ Общинска полиция “ дали отговор, че при започване на март във ведомството постъпил сигнал от кмета на регион „ Южен “ Борислав Инчев, в който се твърдяло, че при него пък имало голям брой сигнали за паркирани по тротоарите на Коматевско шосе коли. След намесата на униформените били наложени 18 санкции с фиш за погрешно паркиране. Един от ужилените бил Папаризов.

На 5 август началникът на отдел „ Пътна и инженерна инфраструктура “ към общината Диана Танева обяснила в писмо, че строителството на правата е завършено, има подписан акт пример 15 и сега тече процедура за въвеждане на обекта в употреба.

„ Няма по какъв начин общината да е притежател и админ на нещо, което към този миг не е въведено в употреба. Няма и по какъв начин да дефинира дали може да се стопира на тротоара, или не. Иначе казано - санкциониран съм непозволено “, разяснява Папаризов.

Бившият старейшина изясни, че не става въпрос за 50-те лв., които по този начин и по този начин ще заплати, защото е изпуснал периода за обжалване пред съда. Според него казусът е в двойния критерий, който институциите ползват по отношение на жителите, които по конституция имат равни права.

„ Не може едни хора да бъдат глобяват непозволено, а за други извършители службите да си затварят очите ", твърди Папаризов. С разнообразни свои дейности точно администрацията е най-големият извършител на законите. Твърди някогашният общински консултант, който прави лично следствие за метода, по който бе ремонтирано Коматевско шосе, спазени ли са условията на Общия организационен проект на града и има ли други престъпления при осъществяването на реконструкцията.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР