Още по темата Bitcoin премина 10 хил. долара 29 ное

...
Още по темата Bitcoin премина 10 хил. долара 29 ное
Коментари Харесай

Какво смятат световните централни банки за криптовалутите

Още по тематиката
Bitcoin мина 10 хиляди $
29 ное 2017
Къде да си похарча биткойна

Разплащането с криптовалути към момента е лимитирано, благоприятни условия за това обаче има и в България
24 ное 2017
Фонд за 500 млн. $ ще влага в криптовалути

Основателят му Майк Новограц счита, че bitcoin ще продължи бурния си напредък и ще премине границата от 10 хиляди $ за монета до края на годината
23 ное 2017 Криптовалутите към този момент не могат да бъдат отбягвани за коментар от страна на финансовата промишленост. Остават обаче доста въпроси и множеството от тях са свързани с централните банки. Заради това от Bloomberg са съставили алманах с мненията на всички централни банки, които до момента са излезли с отношение към цифровите валути. " Капитал " публикуваме единствено мненията на най-важните банки в света.

Съединени американски щати: Притесняваме се за поверителността

Събирането на данни за криптовалутите от страна на Федералния запас в Съединени американски щати към момента е в начална фаза, като множеството представители на Фед не са изключително въодушевени да разясняват тематиката. Джером Пауъл, част от борда на шефовете и съвсем сигурен правоприемник на Джанет Йелън отпред на банката, разяснява, че към момента има въпросителни към технологията и " регулирането и ръководството на риска ще бъдат от сериозна значимост ".

Еврозоната: Пазете се от треската за лалета

От Европейската централна банка няколко пъти предизвестиха вложителите за рисковете при вложение в криптовалути. Вицепрезидентът Витор Констанцио разяснява през септември, че bitcoin не е валута, а " лале ". Констанцио има поради треската за лалета, първия в историята " балон ", който се развива през XVII век в Холандия. Неговите сътрудници като Беноа Куере също са скептични. Според Куере bitcoin не е постоянна валута и може да се употребява най-вече за незаконна активност. Президентът на ЕЦБ Марио Драги пък счита, че даже и със настоящия си напредък цифровите валути нямат отпечатък върху европейската стопанска система, нито заплашват монопола върху парите на централните банки.

Китай: Пълен надзор над криптовалутите

Китайската политика е ясна, като страната желае цялостен надзор върху криптовалутите. Централната банка сформира екип за проучване на криптовалутите още през 2014 година, като неговата съществена цел беше основаването на държавна криптовалута. Според банката в този момент времето е назряло за това начинание. Все още обаче няма съответен проект или дата по кое време въпросната криптовалута ще се появи. Въпреки че в Китай към момента може да се копаят bitcoin монети, страната изцяло забрани събирането на капитал посредством монетни предлагания.

Япония: Изучаваме опциите

Гуверньорът на Bank of Japan Харухико Курода разяснява през октомври, че сега централната банка няма съответен проект по отношение на криптовалутите. Въпреки това той добави, че е доста значимо да има информация и познание за тях. " Създаването на централизирана криптовалута поражда въпроси по отношение на фундаментални проблеми на централното банкиране ", разяснява тогава Курода.

Англия: Потенциална гражданска война

Гуверньорът на Bank of England Марк Карни е измежду най-позитивно настроените към криптовалутите водачи на централни банки в света. Той счита, че те могат да бъдат значим инструмент в евентуална гражданска война във финансовата система. Карни обаче е на мнение, че централната банка е доста надалеч от опцията да сътвори цифрова версия на паунда.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР