Още от неделя вечерта настроението ви се влошава, като знаете,

...
Още от неделя вечерта настроението ви се влошава, като знаете,
Коментари Харесай

Защо понеделник е най-тъжният ден от седмицата?

Още от неделя вечерта настроението ви се утежнява, като знаете, че на следващия ден е понеделник? А в първия ден от седмицата никак не ви е до смях? Не се тормозете, не сте единствените.

Според изследване на University of Vermont Complex Systems Center несъмнено понеделник е най-нехаресваният ден от седмицата.

Анализирайкти известия в обществената мрежа Twitter те разкрили, че равнището на изявленията, свързани с позитивни настроения, се демонстрира през останалите дни от седмицака и доближава пика си в събота. В началото на седмицата обаче то спада внезапно.

За да стигнат до това умозаключение те анализирали към 50 милиона изявления дневно, които съставляват жестоко 10% от всички, пускани в Twitter за 24 часа.

Изследователите определяли степента на благополучие на постовете на база на над 10 000 постоянно употребявани думи. Те били подредени по скалата от 1 до 9 според от настроението, което показват те.

Сред " най-радостните " думи са " смях ", " благополучие ", " обич ", " чудесно " и доста други.

Проучването се води от 2008 година насам, като 2 октомври тази година след стрелбата в Лас Вегас е бил най-тъжният ден от рекордно дълго време. Обратно измежду най-щастливите дни са празничните - Коледа, Нова година, Свети Валентин и други.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР