Ръководството на МВР стои с широко затворени очи. И на

...
Ръководството на МВР стои с широко затворени очи. И на
Коментари Харесай

Иван Демерджиев: Ръководството на МВР стои с широко затворени очи

Ръководството на Министерство на вътрешните работи стои с необятно затворени очи. И на тези избори имаше платен избор и това е реалност. Това се вижда от формалните данни на ЦИК за интензивността и гласуването в избрани секции. Това съобщи Иван Демерджиев, някогашният министър на вътрешните работи и правораздаването, в ефира на БНР.

" Реалната битка с купения избор няма нищо общо с имитацията на такава, на която ставаме очевидци " , безапелационен е Иван Демерджиев.

Той разяснява, че при разбор на някои от секциите се вижда, че гласовете са преливали към две съществени партии като даде образец с Благоевград и Кърджали.

В някои секции в Благоевградско се следи, че съвсем 100% от гласоподаватели са гласувани за Движение за права и свободи, акцентира някогашният началник на Министерство на вътрешните работи и изясни, че в този момент към този момент има рекордна интензивност в тези области, в случай че се съпостави с тази на предходните избори. Може да се види, че тези гласове се преливат към Движение за права и свободи. Ярък образец за това е град Белица, кметът на който от Движение за права и свободи, добави още Демерджиев.
 Пламен Киров: Имаме два Народното събрание в мандат
Пламен Киров: Имаме два Народното събрание в мандат

Мандатът на 50-ото Народно събрание тече от деня на изборите

По думите му има случаи, при които са били подавани " напълно ясни сигнали " за пазаруване на гласове, подателите на сигналите са викани, само че главната цел е била да се откри от кое място те имат тази информация . След това са били викани евентуалните купувачи на гласове, били са питани купуват ли гласове и при негативен отговор производства не са били формирани.

Според него актуалният началник на Министерство на вътрешните работи Калин Стоянов ще резервира поста си и при идващото държавно управление поради " заслугите ", които натрупа той, е обикновено да резервира поста си и в идващото държавно управление ", уточни Демерджиев. 

, не е загадка за кои политически сили се купуват гласове и на тези избори купувачите са имали " комфорта да го вършат необезпокоявано " , добави още някогашният правосъден министър.

Запитан за актуалната политическа обстановка и опцията Делян Пеевски, ръководител на Движение за права и свободи, да написа промени в Закона за правосъдната власт, Иван Демерджиев сподели, че това не е смешно, а е трагично. Той подсети, че през 2014 година същите две политически сили са взели участие в друга правосъдна промяна

За направените промени в главния закон на страна той изрази вяра Конституционният съд да одобри обосновано " решение, с което да възвърне накърнения баланс " сред държавните органи. Той дефинира измененията в Конституцията като " мъртвородени " и добави, че е трябвало да бъдат последвани от промени, на които задачата е била неопределена.
 Главчев чака постоянно държавно управление с цялостен мандат
Главчев чака постоянно държавно управление с цялостен мандат

Надява се и Екологичен потенциал да стартира да действа допустимо най-скоро
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР