Още от най-дълбока древност хората забелязали влиянието на Луната върху

...
Още от най-дълбока древност хората забелязали влиянието на Луната върху
Коментари Харесай

Лунните фази и човешкият организъм

Още от най-дълбока античност хората забелязали въздействието на Луната върху живота на нашата планета. Тя е единственият сателит на Земята и упражнява върху нея мощна гравитация. На това се дължи въздействието й върху приливите и отливите, а както знаем точно в океаните в миналото се е зародил животът. Може би по тази причина биоритмите на всички живи същества са съобразени с етапите на това небесно величие. Изключение не прави и индивидът.

● Тонус
През етапите на новолуние и пълнолуние гравитационното въздействие на Луната се усилва. Следствие на това се трансформира влажността, атмосферното налягане, температурата, електрическото и магнитното поле. Колебанията на тези физически параметри незабавно се отразяват на човешкия организъм. Появява се възприятие за дискомфорт, терзание, загуба на сила. Също по този начин се обострят хроничните болести.

● Луната и женският цикъл
Във всички митологии по света луната е женски знак. И това не е инцидентно. Жената и нейният менструация са мощно обвързани с това небесно величие. Средната дълготрайност на цикъла е равна на един лунарен месец – 28 дни. При народите, запазили в най-голяма степен натурален метод на живот, менструацията на дамите най-често стартира при новолуние, а овулацията при пълнолуние.
Бремеността също протича в сходство с лунните цикли. Износването на плода трае тъкмо 10 лунарни месеца или 10 обиколки на небесното величие към Земята.

● Лунните диети
Установено е, че метаболизмът също се форсира или забавя, според от лунните етапи. При пълнолуние тялото най-лесно се освобождава от насъбрани отрови. Изгарянето на мазнини също се ускорява и по тази причина в този интервал диетата е изключително ефикасна. Ако се храните щедро обаче през този интервал доста по-лесно ще натрупате килограми.

● Пълнолуние и душeвност
Всички етапи на луната въздействат на настроението и страстите ни, само че резултатите от въздействието й са най-осезаеми по пълнолуние. Състоянието на обща превъзбуда се демонстрира по разнообразни способи. Част от хората страдат от бодърствуване, други стават полово по-активни. Агресията нараства. През тази фаза се изострят и положенията при психологично болните. Дори хората без такива проблеми могат да бъдат обладани от безпокойствие и неоснователен боязън.

● Нарастващата луна
Най-общо в интервала от новолуние до пълнолуние в тялото се натрупва витална сила. Всички процеси се форсират. Затова, в случай че подрежете косата си, тя ще ускори растежа си. В тази фаза се берат и билките, тъй като са в максимума на лековитите си свойства. Нарастването на луната обаче не е добър интервал за интервенции, пазете се и от пострадвания. Възможна е огромна кръвозагуба.

● Намаляващата луна
С понижаване на луната настава еволюционен спад на интензивността. Косата и ноктите забавят своя напредък. Кожата става по-уязвима. В прочувствен проект това е интервал на непоклатимост и равновесие.
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР