Още от началото на прилагането на ваксините срещу коронавирус стана

...
Още от началото на прилагането на ваксините срещу коронавирус стана
Коментари Харесай

Казаха колко падат жертва на лошите ефекти на ваксините

Още от началото на използването на имунизациите против ковид стана ясно, че при някои, въпреки и малко, хора се получават странични резултати. Дребният проблем обаче се трансформира в натруфен и даде храна за антиваксърите, които не стопират да повтарят какъв брой нездравословно и скрито заробващо е действието на имунизациите.

Но имунизациите вземат решение световен проблем, те непрестанно се усъвършенстват, заяви пред Българска национална телевизия проф. Илко Гетов, български представител в Европейската организация по медикаментите (ЕАЛ). Абсолютно нищо не се крие - всички данни са на уеб страницата на ЕАЛ, сподели той.

Към началото на месец ноември 3008 са случаите на перикардит и миокардит след използване на имунизацията Comirnaty (Пфайзер/Бионтек) при 420 милиона дози и 776 случая при SpikeVax (Модерна) към 57 милиона дози. В процентно отношение при Comirnaty става въпрос за 0,7 случая при 100 000 дози, а за SpikeVax - 1,3 към 100 000 дози.

В Дания и Финландия беше поставена на пауза имунизацията на мъже до 40-годишна възраст с имунизацията на Модерна, за попречване на нови нежелани случаи, тъй като при тази група е двойна по-голяма честотата.

Носи се отговорност от производителя за странични резултати от имунизациите, подчертава проф. Гетов. Европейската организация по медикаментите не е съд и не е орган, който може да придвижи този развой напред, само че има за задача да разпознава тези случаи, да предизвести за тях, да ги включи в късата характерност и в продуктовата информация, с цел да могат всички по веригата да бъдат оптимално осведомени.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР