Още от началото на почти 10-годишната си кариера Михаела Филева

...
Още от началото на почти 10-годишната си кариера Михаела Филева
Коментари Харесай

Михаела Филева за ключа към баланса и какво вълнуващо ѝ предстои

Още от началото на съвсем 10-годишната си кариера Михаела Филева постоянно е била синоним на поп мощ, професионално отношение и добър усет . И в случай че 2021 година беше сполучлива за нея в музикално отношение, нямаме самообладание да забележим какви изненади ни е подготвила лъчезарната изпълнителка през новите дванайсет месеца . За да почерпим от позитивната ѝ сила преди края на годината, можем да я чуем онлайн на 18 декември на сцената на Black & White Piano Bar* , а до тогава ето каква равносметка направи Михаела пред Edna.bg.

Тази година издаде албума си „ ИН и ЯН “ и навърши 30. Има ли неслучайно връзка сред тези две събития и успяваш ли да намираш салдото в своя живот на този стадий?

Истината е, че четвъртият ми албум беше плануван за 2020 година, само че международната пандемия малко обърка проектите ми. Издавайки го съвсем година по-късно, той претърпя доста концептуални промени. Някои песни, които мислех да включа, отпаднаха от финалната селекция за сметка на други - чисто нови хрумвания, които прибавих по-късно. Фактът, че беше основан в два самоизключващи се интервала - този преди и този по време на локдауните, го направи доста любопитен като наличие - в тематиките на такстовете има доста контрасти и контекстови оксиморони. Откривайки салдото сред всичко това, се роди „ Ин и Ян”, който показах пред публиката навръх рождения ми ден.

Кои реализатори слушаш в последно време и какво би ни предложила от своя плейлист?

Последната година много чувам Hayes & Y - страхотна българска тайфа, която е разположена в Манчестър, само че два пъти годишно прави клубни концерти и тук. Имат доста прелестно synthwave звучене.

Партнирала си си с Графа, Искрата, VenZy, NDOE, даже Максим Ешкенази. С кои други български актьори си мечтаеш да работиш ?

В подтекста на предходния въпрос, за какво не с момчетата от Hayes & Y. Благо, в случай че четеш това изявление - имай ме поради. (смее се)

Към облеклото си на сцена постоянно подхождаш с усет и премереност. Кои дами са ентусиазъм за теб в фешън отношение?

Благодаря доста за оценката. Близо 10 години работя с Василен Милков, с който дружно развиваме както артистичния, по този начин и персоналния ми жанр. В началото на музикалния ми път доста се въодушевявах от ранните години на Гуен Стефани - по-момичешко, бунтарско, щуро, от Риана. Към този миг откривам повече сходства със стилa на по-елегантните дами в музикалния бизнес - Бионсе, Лейди Гага.

Каква е твоята загадка за поддържане на оптимизъм и положително въодушевление всеки ден?

Няма загадка и не всеки ден съумявам с лекост да намирам мотивация да не преставам да правя нещата, които са значими за мен и музиката. За благополучие тези моменти са необичайност, само че когато се случи, пробвам да се изключвам, да си давам време за отмора или просто се концентрирам върху нещо, което към съответния миг ме усмихва. Всичко е краткотрайно и хубавото и неприятното, знам, че е интервал и просто демонстрирам нужното самообладание.

Тъй като последният месец от годината към този момент стартира, не можем да не те попитаме с какво друго 2021 бе благосклонна към теб?

2021-та беше една от най-трудните ми до в този момент. Наложиха ни се тежки сбогувания с членове на фамилията ни. Осъзнах обаче и че да имаш верните хора към себе си е мас за всяка болежка. Имам и безусловното другарство на музиката, която постоянно е била мой отдушник. От друга страна имах и необикновено музикално лято - направихме близо 20 концерта със симфоничен оркестър под диригентската палка на Максим Ешкенази, с които представихме новия ми албум. Изпращам една същинска „ Ин и Ян” година.

Какви са проектите ти за новата година?

В момента работя по дует с актьор, с който за първи път записваме нещо дружно и е доста вълнуващо. Скоро ще мога да описвам повече. За началото на календарната година планираме и нов солов видео-сингъл. Подготвила съм доста изненади за хората, които се вълнуват от музиката ми.

*Black & White Piano Lounge е част от развлекателен комплекс Palms Merkur Royale на бул. „ Витоша” 89Б, в постройката на Grand Hotel Millennium.
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР