Още няколко области и плажове на морето влизат в защитената

...
Още няколко области и плажове на морето влизат в защитената
Коментари Харесай

Карадере и Корал влизат в „Натура 2000“


Още няколко области и плажове на морето влизат в предпазената мрежа „ Натура 2000 “.

Националният съвет по биологично многообразие е разширил обсега на предпазената мрежа " при " Ропотамо ", " Плаж Шкорпиловци " и " Галата " - част от местностите Корал, Карадере и Паша дере.

Решението е взето на експертно равнище, откакто служебния министър на околната среда и водите Асен Личев се ангажира да подсигурява опазването на дребното останали незастроени региони по Черноморието. За да влезе в действие, то би трябвало да се утвърди и от Министерски съвет, което най-вероятно ще стане на идващото съвещание на кабинета.

Това значи, че ще се вкара ограничаване за строителство, възбрана за увреждане и заличаване на естествената растителност в предпазените зони.

Против разширението на зоните се оповестиха няколко общински администрации, които нападат допускането на " свободно бивакуване " на незастроените плажове.

" Корал, Карадере и Пашадере към този момент са напълно в НАТУРА 2000, откакто доскоро Националния съвет по биологично многообразие единомислещо гласоподава за уголемение на зоните в тези региони. Сега тези места ще бъдат по-защитени от набезите на бетона и комерсиализацията ", заяви Борислав Сандов от партия „ Зелените “.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР