Още една нощ ма съвместен обстрел между двете държави- Русия

...
Още една нощ ма съвместен обстрел между двете държави- Русия
Коментари Харесай

Жега! Нов Обстрел между Русия и Украйна

Още една нощ ма взаимен обстрел сред двете държави- Русия и Украйна. Руските сили са атакували освободения наскоро град Купянск. Нападението става часове откакто Киев порази съветския танкер " СИГ ". Междувременно Москва твърди, че украинските елементи са употребявали касетъчни бомби в региона на Донецк.

" Зверове " - това написа в профила си в Телеграм украинският президент Володимир Зеленски след съветско нахлуване против център за кръвопреливане в Купянск. И добави, че това е следващото доказателство за военните закононарушения, които Русия прави. Има жертви и ранени, само че броят им не се оповестява. Удари има и в Авдеевка.
-->
" За следващ път страната ни беше обект на съветска офанзива. Ракети " Кинжал " и " Калибър " поразиха няколко цели. Нашата противовъздушна защита съумя да смъкна част от тях. Колкото и интензивно да се пробват враговете ни да ни нападат, няма да реализират нищо. Ние все по този начин ще пазиме свободата си ", съобщи Володимир Зеленски.

Руските офанзиви идват часове откакто Киев заяви за втори в границите на денонощие сполучлив удар против съветския флот. По данни на украинските управляващи, за ден Москва е изстреляла над 70 ракети по разнообразни цели в Украйна.

Донецк - фрагментите са снимани от камерата на съветски оператор. Мястото е Донецкият университет за стопанска система и търговия. След удара избухва огромен пожар.

" 12 водни оръдия и 100 пожарникари вземат участие в потушаването на огъня. Целият покрив гори. Трудно е, тъй като е дървен и пламъците се разпространиха бързо. Донецкият стопански университет гори, откакто беше ударен от касетъчна бомба ", съобщи Алексей Кострубитски, министър на изключителното състояние в Донецка национална република.

Не се оповестява за жертви и потърпевши. Няма удостоверение от самостоятелен източник, че при нападението фактически са употребявани касетъчни муниции. Украйна получи този вид бомби от Съединените щати преди месец, като поръчката е те да се употребяват единствено за обезвреждане на противниковите войски.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР